Επικαιροποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκταση στη Νεάπολη

Όπου προτείνεται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Επικαιροποιήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη σημερινή συνεδρίαση η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης στο Ο.Τ. 1274 της συνοικίας Νεάπολης του Δήμου Βόλου για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου. Ακόμη, αντικαταστάθηκε ο Κων. Μπάιμπας από τη Διοίκηδση του Φορέα Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, από τον Βασίλειο Ζαχείλα.

Η τροποποίηση της απόφασης έγινε αφού η Περιφέρεια Θεσσαλίας επέστρεψε τον φάκελο της ρύθμισης του θέματος ζητώντας διορθώσεις και συμπληρώσεις των στοιχείων αυτού, καθώς επίσης και την επανυποβολή του μετά την έγκριση της σημειακής τροποποίησης του Γ.Π.Σ. Δήμου Βόλου (έκδοση απόφασης Συντονιστή Α-Δ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας και δημοσίευσή της στο ΦΕΚ).

«Η υπηρεσία μας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω καθώς επίσης και την υπ’ αρ. 265154/14-12-2021 απόφαση «Σημειακή τροποποίηση της υπ’ αρ. 3018/167095/5-10-2016 απόφασης Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας «Εγκριση μελέτης αναθεώρησης – επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (Π.Σ.) Βόλου», (ΑΑΠ 237), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, στο Ο.Τ. 1274 της συνοικίας Νεαπόλεως της Δ.Ε. Βόλου του ενιαίου Δήμου Βόλου» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 932/Δ΄/20-12-2021, προτείνει, σύμφωνα και με το συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα, τα εξής:
α) Τον χαρακτηρισμό του οικοδομικού τετραγώνου 1274β εμβαδού 4406,93 τ.μ. ως «Χώρος Δικαστικού Μεγάρου».
β) Τον χαρακτηρισμό του οικοδομικού τετραγώνου 1274γ εμβαδού 839,96 τ.μ. ως «Χώρος Στάθμευσης Δικαστικού Μεγάρου», αναφερόταν στην εισήγηση της Υπηρεσίας Δόμησης.

Αλλαγή στη σύνθεση του φορέα για το Πανθεσσαλικό
Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση ορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου με την επωνυμία “Πανθεσσαλικό Ανώνυμη Εταιρεία”.
Σύμφωνα με το γραφείο δημάρχου, προτείνονται τα κάτωθι 5 μέλη στο Διοικητικού Συμβουλίου της Πανθεσσαλικό Ανώνυμης Εταιρείας Βόλου (Πανθεσσαλικό Α.Ε.):
1) Αναστάσιος Μπατζιάκας, Δημοτικός Σύμβουλος πλειοψηφίας
2) Στεφόπουλος Χρήστος, Δημοτικός Σύμβουλος πλειοψηφίας
3) Βλίωρας Γεώργιος, Δημοτική Σύμβουλος πλειοψηφίας
4) Κανούλης Σπυρίδων, πολίτης
5) Ζαχείλας Βασίλειος, πολίτης.

Αρχικά η εισήγηση όριζε μέλος της Διοίκησης να είναι ο Κωνσταντίνος Μπάιμπας, αλλά με ορθή επανάληψη του θέματος σήμερα το πρωί ορίζεται ο Βασίλειος Ζαχείλας.
Επίσης εγκρίθηκε ο ορισμός, ως εκπροσώπου του Δήμου στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που θα εκλέξει το νέο Δ.Σ. αυτής, του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.