Επίσκεψη των ωφελούμενων του ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας στο Μουσείο Πόλης του Βόλου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Μουσείων που έχει καθιερωθεί στις 18/5, μία ομάδα ωφελούμενων του ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου την Τετάρτη 16 Μαΐου 2024 επισκέφθηκαν το Μουσείο Πόλης του Βόλου.

Μέσω παρουσίασης σε συνδυασμό με οπτικό υλικό οι ωφελούμενοι και το προσωπικό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενέστερα αναφορικά με την ιστορία της γενέτειρας πόλης τους όπως και για την ζωή των προγόνων τους.

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους ορόφους του Μουσείου όπου θαύμασαν εκθέματα παλαιών εποχών όπως, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ενδυμασίες, υποδήματα και λοιπό οικιακό εξοπλισμό αλλά και προσωπικά αντικείμενα κατοίκων της πόλης, όπως προσωπικά γράμματα και άλλα που έχουν διασωθεί και διατηρηθεί έως και σήμερα.

Η έκθεση παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ου αιώνα μέσα από δέκα θεματικές ενότητες που λειτουργούν ως ένα γενικό πλαίσιο αναφοράς. Οι ενότητες αφορούν θέματα όπως πολεοδομική οργάνωση και υποδομές της πόλης, δημογραφία και πολυσυλλεκτικότητα, δίκτυα της πόλης (μεσογειακά, πολιτιστικά, οικονομικά δίκτυα), η πόλη σε περιόδους κρίσεων, νεωτερισμού και αστικός μετασχηματισμός, ανασυγκρότηση, ο κόσμος της εργασίας, τουρισμός, πολιτισμός και αθλητισμός.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου, αποτελεί  δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας  προσφέρει τμήματα δημιουργικής απασχόλησης σε άτομα με διαγνωσμένη αναπηρία ηλικίας 6 ετών και άνω. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210 60802.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.