Επιστολή στον Ιταλό υπουργό Περιβάλλοντος για την καύση σκουπιδιών

Από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και την επιτροπή πολιτών Βόλου

Στο Ιταλικό υπουργείο Περιβάλλοντος έφτασε το θέμα της καύσης απορριμματογενών καυσίμων από την ΑΓΕΤ, οι οποίοι σήμερα κινητοποιήθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για το θέμα των ελέγχων στα φορτία και της συμμόρφωσης της τσιμεντοβιομηχανίας με την απόφαση περιβαλλοντικών όρων. Η επιτροπή πολιτών προαναγγέλλει νέα συνάντηση στις 12 αύριο το μεσημέρι, ώστε να μέλη της να λάβουν το πόρισμα της αυτοψίας που έγινε σήμερα.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας μαζί με μέλη της Επιτροπής Πολιτών Αγώνα Βόλου, καθώς εντείνουν τον αγώνα τους κατά της ρύπανσης από την καύση επεξεργασμένων σκουπιδιών στο Βόλο, έστειλαν την ακόλουθη επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος της Ιταλίας και περιμένουν απάντηση.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή «Αξιότιμε θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το απόβλητο υλικό που φέρει τον κωδικό EU «ΕΚΑ 19.12.10», που συνεχίζει να φτάνει τακτικά από την Ιταλία στην ελληνική πόλη του Βόλου για να καεί στο εργοστάσιο τσιμέντου από την LafargeHolcim. Θα σας είμαστε ευγνώμονες αν μπορούσατε να μας ενημερώσετε για τα εξής: 1. Χρησιμοποιείται αυτό το υλικό στα ιταλικά εργοστάσια και ποια είναι αυτά; Ποια προϊόντα παράγουν; 2) Πόσες εταιρείες το χρησιμοποιούν; 3) Χρησιμοποιείται αυτό το υλικό σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή σε εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου; 4) Γιατί η Ιταλία αποστέλλει αυτό το υλικό για αποτέφρωση στην Ελλάδα;».

Νέο ραντεβού αύριο
Σε ανάρτηση της Επιτροπής Πολιτών κατά καύσης σκουπιδιών, αναφέρεται ότι μετά από δύο ώρες στο λιοπύρι που περίμεναν τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη, τους αγνόησαν και δεν τους έδωσαν καμία απάντηση.
«Αύριο θα είμαστε έξω από την Περιφέρεια για να μας δώσουν το πόρισμα. Θα κατασκηνώσουμε απ’ έξω, αν χρειαστεί. Αν είναι πράγματι με το μέρος των πολιτών, όπως δήλωσε η κα Κολυδρίνη, να το αποδείξουν αύριο», τονίζουν.
Η επιτροπή αγώνα καλεί ξανά ους πολίτες αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (Ιωλκού και Αναλήψεως).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.