Επίθεση Μπακαλιάνου κατά Στρατηγόπουλου: Υποψήφιοί του ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρια

Στρατηγόπουλος: Επιχειρεί να ταυτίσει την ανταλλαγή θέσεων με παραπολιτική και κιτρινισμό

Για υπόγειο πόλεμο που υφίσταται από υποψήφιους με τον συνδυασμό του συνδιεκδικητή του Χρήστου Στρατηγόπουλου, κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος για τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου Βασίλης Μπακαλιάνος. Ο κ. Μπακαλιάνος ουσιαστικά απορρίπτει την πρόσκληση του κ. Στρατηγόπουλου σε ντιμπέιτ, ισχυριζόμενος ότι κάνει “ντιμπεϊτ” καθημερινά με όλους τους συναδέλφους από το 2014 ανταλλάσσοντας απόψεις και θέσεις μαζί τους. Παράλληλα καταλογίζει στον κ. Στρατηγόπουλο ότι επιδεικνύει ανοχή σε υποψηφίους του οι οποίοι ρίχνουν “λάσπη στον ανεμιστήρα” κατηγορώντας τον ότι έχει πολιτικές και άλλες εξαρτήσεις. Ο κ. Στρατηγόπουλος απάντησε στον κ. Μπακαλιάνο σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “επιχειρεί να ταυτίσει την ανταλλαγή θέσεων με παραπολιτική και κιτρινισμό”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του κ. Μπακαλιάνου προς τον κ. Στρατηγόπουλο:

Απάντηση σε κ. Χρ. Στρατηγόπουλο για διενέργεια Debate”

O κ. Στρατηγόπουλος χρειάστηκε ένα γραπτό κείμενο 438 (!) λέξεων, για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του και να με καλέσει σε debate. Εντούτοις ο κ. Στρατηγόπουλος ότι είχε να πει και να δείξει ως Πρόεδρος του Δ.Σ.Β., το έκανε τ τελευταία χρόνια με την ιδιότητα αυτή. Οι συνάδελφοι θα κρίνουν εάν αυτό ήταν αρκετό ή όχι ή εάν θα επιλέξουν την δική μας πρόταση και προσέγγιση.

Το επίπεδο του διαλόγου, που επιθυμεί να κρατήσει ο κ. Στρατηγόπουλος, το έδειξε με την ανοχή του σε υποψηφίους του, που όλο αυτό το διάστημα αντί να «αντιπαρατίθενται» με συγκεκριμένες προτάσεις, επιλέγουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, περί δήθεν πολιτικών και άλλων εξαρτήσεων δικών μου.

Προσωπικά κάνω ντιμπεϊτ” με όλους τους συναδέλφους από το 2014 κάθε μέρα και οι απόψεις μου, κάθε θέση μου, για κάθε θέμα, είναι γνωστή σε όλους. Δεν πιστεύω πως πρέπει να σύρουμε τις εκλογές στην παραπολιτική και στον κιτρινισμό. Πρέπει να τις διαφυλάξουμε. Η αντιπαράθεση μας θα πρέπει να είναι προγραμματική και επί συγκεκριμένων θέσεων.

Οι προτάσεις μας, το πρόγραμμα μας, οι θέσεις θα ανακοινώνονται σταδιακά μέσω και της ιστοσελίδας του συνδυασμού μας https://dikigorikiekinisi.gr/team/, μιας ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε με μεράκι μέσα σε λίγες ημέρες.

Η απάντηση του κ. Χρήστου Στρατηγόπουλου

H «απάντηση» του κ. Μπακαλιάνου (ανθυποψηφίου μου στις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου 2021, για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου) στην πρόσκλησή μου για ανοικτό διάλογο επί των θέσεων και απόψεων μας (αντί των συνήθων παράλληλων μονολόγων ) – «…Δεν πιστεύω πως πρέπει να σύρουμε τις εκλογές στην παραπολιτική και τον κιτρινισμό. Πρέπει να τις διαφυλάξουμε» – είναι αδιανόητα προσβλητική για το ήθος και το θεσμικό κύρος του Συλλόγου, στο μέτρο που επιχειρεί να ταυτίσει την διαλογική ανταλλαγή θέσεων και απόψεων με την παραπολιτική και τον κιτρινισμό.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μπακαλιάνος δεν έχει συνειδητοποιήσει –εμπεδώσει ότι ο διάλογος αποτελεί  sine qua non όρο της εσωτερικής δημοκρατίας των Δικηγορικών Συλλόγων και απαραίτητη συνιστώσα της θεσμικής λειτουργίας τους. Δεν έχει καν εμπεδώσει την έννοια και την βαρύτητα των λέξεων που χρησιμοποιεί («παραπολιτκή», «κιτρινισμός») όταν αναφέρεται σε πρόταση διαλόγου μεταξύ υποψηφίων Προέδρων Δικηγορικού Συλλόγου , που συνεργάζονται μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των διακριτικών ρόλων ενός  εκάστου.

Προσωπικά δεν γνωρίζω «κάθε θέση» του κ. Μπακαλιάνου «για κάθε θέμα», πέραν της απόλυτης συμφωνίας του με τις θέσεις που εξέφρασα ως Πρόεδρος καθ΄ όλη την διάρκεια της παρούσας θητείας, εντός και εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπακαλιάνος οφείλει να αντιληφθεί ότι ο διάλογος επί των θέσεων και απόψεων καθενός από εμάς δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιθυμίας μας, αλλά αναφαίρετου δικαιώματος των Συναδέλφων, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι η επικείμενη εκλογική διαδικασία γίνεται με τους ιδιαίτερους περιορισμούς που επιβάλλει η υγειονομική συγκυρία.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσκλησή μου προς  τον κ. Μπακαλιάνο για ουσιαστικό διάλογο παραμένει ενεργή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.