Επιτροπή Πολιτών: Συγκεντρώνει δυνάμεις για την τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, η επιτροπή αγώνα πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν δυνάμεις για να γίνει διαμαρτυρία στην παραλία, κατά την τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ κάτω των 18, που θα γίνει σήμερα το βράδυ με τη συμμετοχή 10 Ευρωπαϊκών ομάδων.
Την απόφαση αυτή έλαβαν τα μέλη της επιτροπής, που από τις 13.30 το μεσημέρι, έκαναν κατάληψη στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη που απουσίαζε και έμειναν μέχρι μετά τις 15.30 και αποχώρησαν αφού ο αστυνομικός διευθυντής διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία σύλληψη των δεκάδων ατόμων που έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση.

Λίγο πιο πριν, υπήρξε τηλεφωνική συνεννόηση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλη Καραΐσκου με την κα Κολυνδρίνη, ζήτησε να μεταφερθεί σους συγκεντρωμένους ότι το πόρισμα που ελέγχου που έγινε στην ΑΓΕΤ από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος θα παραδοθεί στην επιτροπή πολιτών της Τρίτη.

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής, που έκαναν συνέλευση αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να φύγουν και να κάνουν νέα συνάντηση στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στην οποία θα διαπιστωθεί αν υπάρχει δύναμη για να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη φιέστα που διοργανώνουν Δήμος Βόλου και Περιφέρεια για την Πανευρωπαϊκή διοργάνωση.
Ήδη, ανάρτηση της επιτροπής σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης αναφέρει «Θα συγκεντρωθούμε και θα απαιτήσουμε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό να μας εξηγήσει για το επικίνδυνο φορτίο του πλοίου FIONA το οποίο αποκαλύφθηκε ότι δεν κατέπλευσε στον Βόλο από την Ιταλία, αλλά με ύποπτα σκουπίδια από Βόρεια Αφρική.
Τέτοιον Βόλο θέλουμε; Τέτοιο μέλλον θέλεις για το παιδί σου; Ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε την ευθύνη μας ως πολίτες. Προσυγκέντρωση 20:00 στον Άγιο Νικόλαο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.