Τρεις συλλήψεις διακινητών σε επιχείρηση της Αστυνομίας στον οικισμό ρομά Νεάπολης

Κρυμμένα σε χωματερές τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν 48 γραμ. ηρωίνη, μικροποσότητα κοκαΐνη, 605 € και ένα Ι.Χ.

Συνελήφθησαν, χθες και σήμερα στον Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου/ Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., επτά άνδρες ηλικίας 34, 65, 43, 53, 28, 39 και 28 χρονών για -κατά περίπτωση- διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι τρεις από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι οι διακινητές, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε χωματερές!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες κατέχουν και διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες, ενώ επιπλέον, εντοπίστηκαν συγκεκριμένες τοποθεσίες, κοντά στις οικίες τους, στις οποίες είτε απέκρυπταν-έθαβαν είτε παραλάμβαναν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Απογευματινές – βραδινές ώρες χθες, συνελήφθησαν οι τέσσερις άνδρες, καθόσον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, βάρους 1,48 γραμμαρίων και κοκαΐνης, βάρους 0,73 γραμμαρίων, τις οποίες, όπως προέκυψε, είχαν προμηθευτεί από τους προαναφερόμενους δράστες.

Στη συνέχεια, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν οι άλλοι τρεις δράστες, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και χώρους απόκρυψης ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν, επιπλέον, και κατασχέθηκαν:

• 61 νάιλον συσκευασίες (φιξάκια), με ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 47,88 γραμμαρίων,
• 16 νάιλον συσκευασίες (φιξάκια) με ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 3,83 γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των 605 € και
• 1 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι διακινητές είναι ηλικίας 34, 65 και 43 χρονών, ενώ οι άλλοι συλληφθέντες είναι χρήστες που πήγαν στον οικισμό για να αγοράσουν την δόση τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2020 η Αστυνομία είχε κάνει επιχείρηση στον ίδιο οικισμό, είχε συλλάβει επίσης τρεις διακινητές, ποσότητες ηρωίνης που ήταν θαμμένες στο χώμα και ανάμεσα σε σκουπίδια, χρήματα και δύο αυτοκίνητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.