ΕΠΖ: Αρνητικές οι μειοψηφίες στην εμποροπανήγυρη

Κατά πλειοψηφία ο καθορισμός όρων για τη διάθεση χώρων

Αρνητικές εμφανίζονται οι μειοψηφίες στο θέμα της εμποροπανήγυρης, το οποίο και καταψήφισαν στη σημερινή έκταση συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το θέμα της τροποποίησης κανονιστικής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την οργάνωση και τις προϋποθέσεις λειτουργίας και τον καθορισμό των όρων για τη διάθεση και κατακύρωση χώρων της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Βόλου. Η εισήγηση προβλέπει μείωση των περιπτέρων από 332 σε 218, λόγω της κρίσης.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς τόνισε ότι ψηφίζει λευκό, διότι πρόκειται για έναν αναχρονιστικό θεσμό που πρέπει να καταργηθεί, έποψη με την οποία συμφώνησε και ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θεόδωρος Τσαλούχας, που επίσης ψήφισε λευκό.
Ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Στόικος επίσης τόνισε ότι το παζάρι είναι θεσμός που πρέπει να καταργηθεί , διότι ζούμε σε μια εποχή μεγάλης κρίσης που η εμπορική δραστηριότητα βάλλεται και ο Δήμος έπρεπε να στηρίζει τα τοπικά καταστήματα.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης τόνισε ότι οι θέσεις της εμποροπανήγυρης μειώθηκαν στις 218 από 332, μετά από έρευνα αγοράς και οι χώροι που θα μείνουν κενοί για λόγους ασφάλειας και προσπελασιμότητας των επισκεπτών.
Η εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα γίνει στο διάστημα από 1 ως 20 Ιουλίου 2017.
Σύμφωνα με την εισήγηση, το τέλος χρήσης που θα καταβληθεί στο Δήμο Βόλου είναι 180 € για περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας, 200 ε για γωνιακά περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας, 400 € για περίπτερα χαλβάδων και λουκουμάδων, 1100 € για ψησταριές, ενώ η τιμή εκκίνησης του λούνα παρκ ορίζεται στις 42.000 €.

Νέα συνεδρίαση την ΠέμπτηΕΠΖ ΖΑΡΚΑΔΑΣ
Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Βόλου, θα συνεδριάσει με οκτώ θέματα συζήτησης η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην οποία θα απασχολήσει η ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας υποκαταστήματος σούπερ μάρκετ.
Ακόμη, θα ληφθεί απόφαση για τη διατήρηση ή απομάκρυνση κενωθέντων περιπτέρων επί των οδών Μ. Γρηγορίου – Λαμπράκη και Κασσαβέτη – Πολυμέρη.
Τέλος, θα ληφθούν αποφάσεις κοπής δένδρων στον Άγιο Λαυρέντιο και στην οδό Ιωλκού και απόφαση επί της Κανονιστικής Απόφασης Δ.Σ. Βόλου, που αφορά στην εγκατάσταση σταθμών βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.