Έρευνα της Airbnb: Ο Βόλος στους κορυφαίους προορισμούς για τους Έλληνες την άνοιξη

Φέτος την άνοιξη παρατηρείται μια αλλαγή στις ταξιδιωτικές τάσεις, όπως καταγράφονται από την Airbnb, με τους Millennials να πρωτοστατούν και με ασυνήθιστες τοποθεσίες να τραβούν την προσοχή των τουριστών.

Στην σχετική έρευνα της Airbnb για την περίοδο από 1 Μαρτίου έως 30 Απριλίου διαπιστώνεται μια σημαντική αύξηση στα ταξίδια που πραγματοποίησαν ή πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι Millennials στην Ελλάδα. Ειδικότερα, φέτος για την παραπάνω περίοδο, παρατηρείται αύξηση περίπου 28% στις διανυκτερεύσεις για τις οποίες έκαναν κράτηση ταξιδιώτες ηλικίας μεταξύ 30 και 39 ετών, σε σύγκριση με πέρυσι. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα δωμάτια έχουν αναδειχθεί σε αγαπημένη κατηγορία των χρηστών και είναι η κορυφαία επιλογή μεταξύ των χρηστών στην Ελλάδα. Τα οικογενειακά ταξίδια είναι επίσης σε ανοδική πορεία, με τις ελληνικές οικογένειες ή τις οικογένειες με βάση την Ελλάδα που πηγαίνουν διακοπές την άνοιξη να σημειώνουν αύξηση περίπου κατά 12% σε σύγκριση με πέρυσι. Πρόκειται για αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 12 μήνες έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024 για check in κατά την εαρινή περίοδο.

Οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί
Οι διακοπές σε πόλεις παραμένουν δημοφιλείς για τους Έλληνες ταξιδιώτες, με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τα πολιτιστικά κέντρα να κατέχουν σημαντική θέση στη λίστα μας με τους κορυφαίους προορισμούς. Η πρώτη δεκάδα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό την άνοιξη, κατά σειρά προτίμησης, έχει ως εξής: Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Φρανκφούρτη, Ρώμη, Βερολίνο, Βαρσοβία, Μαδρίτη, Σόφια, Μιλάνο, Βενετία.

Οι κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν μία αύξηση της τάξης περίπου 33% στις αναζητήσεις για ανοιξιάτικες διακοπές στο εσωτερικό στην Ελλάδα. Επίσης, διαπιστώθηκε μια αύξηση της τάξης περίπου 41% στα ζευγάρια που πηγαίνουν ταξίδια την άνοιξη. Οι προορισμοί στο εσωτερικό συνεχίζουν να είναι ανάμεσα στους αγαπημένους για τις ταξιδιωτικές αποδράσεις των Έλληνες την άνοιξη. Η πρώτη δεκάδα με τις κορυφαίες ελληνικές περιοχές έχει ως εξής: Ρέθυμνο, Καρπενήσι, Ιωάννινα, Καστοριά, Καλάβρυτα, Μαρούσι, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αράχωβα, Βόλος.

Πηγή: https://www.travel.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.