Εργασία μέσω της τεχνολογίας από την Ελλάδα στο εξωτερικό

Μπορούν να βρουν άνεργοι μέσω λεωφορείου που βρίσκεται στο Βόλο

Ενημέρωση των ανέργων και μεταναστών για όλα τα διαδικτυακά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να μπουν στο χώρο της εναλλακτικής εργασίας και να αυξήσουν το εισόδημά τους, παρέχει το λεωφορείο του εκπαιδευτικού προγράμματος ενηλίκων Freelance CampusBus, που σήμερα και αύριο Τρίτη στην πίσω πλευρά του Δημαρχείου στο Βόλο.

Το λεωφορείο επισκέφθηκε 13 πόλεις της Ελλάδας και τελευταία πόλη αυτής της φάσης είναι ειδικά διαμορφωμένο σε αίθουσα και διαθέτει όλη την τεχνολογία για την διεξαγωγή σεμιναρίων εκπαίδευσης σε online πλατφόρμες εύρεσης εργασίας (π.χ. Upwork, Freelancing κλπ).

Όπως ανέφερε ένας από τους εκπαιδευτές του Freelance CampusBus, Σταύρος Μεσσήνης, τα σεμινάρια αφορούν μετανάστες ή ανέργους που επιθυμούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. «Δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα. Τους δείχνουμε λοιπόν τα εργαλεία πως μπορούν μέσα από κάποιες διαδικτυακές πλατφόρμες να απασχοληθούν σε αγορές του εξωτερικού, ζώντας στην Ελλάδα», τόνισε.

Οι υπηρεσίες που ζητούν οι εργοδότες είναι όλες απομακρυσμένες, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία του συνεργάτη και αφορούν projects μικρής διάρκειας όπως η μετάφραση, επεξεργασία λιστών, το data entry κλπ. Το CampusBus μαθαίνει στους συμμετέχοντες να φτιάχνουν ένα δυνατό προφίλ, να κλείνουν projects στις πλατφόρμες, να τα υλοποιούν αποτελεσματικά λαμβάνοντας καλές κριτικές και να είναι ασφαλείς ώστε να αυξήσουν τη ζήτηση τους συνεπώς και το εισόδημα τους.

Ο κ. Μεσσήνης επισήμανε ότι το ενδιαφέρον σε όλες τις πόλεις που επισκέφθηκε το CampusBus είναι μεγάλο καθώς γεμίζει σε κάθε διήμερο σεμινάριο. Οι εκπαιδευτές είναι ξένοι από το Ιράκ, από το Αφγανιστάν, το Κονγκό για να μπορούν να επικοινωνήσουν με τους μετανάστες που έρχονται την Ελλάδα από διάφορες χώρες.

Τα μαθήματα διαρκούν δύο ημέρες, είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται εντός του λεωφορείου που έχει διαμορφωθεί σε τάξη για να φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες και είναι πλήρως εξοπλισμένο με υπολογιστές. Μετά τη συμμετοχή τους οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και mentoring από ειδικούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.