Εργατικό ατύχημα σε πλοίο για 55χρονο λιμενεργάτη

Τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση σε αμπάρι κατά τη φόρτωση

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε φορτηγό πλοίο, τη στιγμή που φόρτωνε σίδερα στο εμπορικό λιμάνι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό από πτώση, λιμενεργάτη 55 ετών, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 14.15, στο αμπάρι πλοίου με ξένη σημαία που φόρτωνε σιδηροκουλούρες στον εμπορικό λιμένα Βόλου. Ο λιμενεργάτης βρισκόταν στα αμπάρι του πλοίου και έπεσε από μια ντάνα σε μια χαμηλότερη, από ύψος 2 μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα τα τραυματιστεί στο κεφάλι και στο δεξί χέρι, ευτυχώς όχι σοβαρά.
Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ για το ατύχημα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου, που έστειλε στο πλοίο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να κάνει έκτακτη επιθεώρηση στο σημείο του ατυχήματος.

Το ατύχημα έγινε στο Φ/Γ ”BLUE ANTARES” σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, το οποίο βρισκόταν εντός του εμπορικού λιμένα Βόλου. Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου, από το λιμάνι Ασντότ του Ισραήλ και θα επέπλεε για τον ίδιο προορισμό.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας, κατά τη διάρκεια φόρτωσης φορτίου σιδηροκουλούρων και ενώ ο 55χρονος βρισκόταν μέσα στο αμπάρι του εν λόγω πλοίου, έπεσε από ύψος περίπου 2 μ. και τραυματίστηκε στα δάχτυλα του δεξιού χεριού, στον δεξί ώμο και στο κεφάλι.

Άμεσα ο 55χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, ενημέρωσε άμεσα τον Εισαγγελέα και σχημάτισε δικογραφία. Μάλιστα διατάχθηκε και θα διεξαχθεί έρευνα, για το αν τηρήθηκαν οι καταστάσεις ατόμων που είχαν δηλωθεί ότι θα εργαστούν στη συγκεκριμένη φορτοεκφόρτωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.