Ερήμην καταδίκη 39χρονου που έκαψε την φάτνη στον Αγ. Νικόλαο

Ερήμην καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή, έναν 37χρονο που κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση, ο οποίος στις 2 Δεκεμβρίου 2020, στην προσπάθειά του να ζεσταθεί όπως τονίστηκε, έβαλε φωτιά και έκαψε την φάτνη που είχε στήσει ο Δήμος Βόλου, στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, για τις γιορτές.
Ο άνδρας που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, όπου κατέθεσε ως μάρτυρας εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, ο οποίος είπε ότι όταν πήγε στο σημείο η Πυροσβεστική είχε σβήσει η φωτιά. Σχετικά με τον δράστη τόνισε ότι είναι άστεγος, πήγε στη φάτνη και έβαλε φωτιά, στην προσπάθειά του να ζεσταθεί.
Ο άντρας συνελήφθη ώρες μετά τον εμπρησμό στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου. Η σύλληψή του έγινε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου είχε βρει καταφύγιο από τη νύχτα, ενώ φέρεται να ήταν πρωταγωνιστής επεισοδίου με νοσηλεύτρια του ΤΕΠ, η οποία δεν τον άφησε να εισέλθει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, για να κοιμηθεί.
Ο 37χρονος τότε είχε πει στους αστυνομικούς ότι περαστικός του έδωσε ένα τσιγάρο στις 6 το πρωί και είχε ζητήσει από υπάλληλο καταστήματος επί της Ερμού αναπτήρα, προκειμένου να το ανάψει και να καπνίσει. Βρήκε δε καταφύγιο στην φάτνη επειδή κρύωνε, αφού κυκλοφορεί με τα εσώρουχα και ένα μπουφάν. Μπαίνοντας στη φάτνη, βρήκε κουβέρτες από τον στολισμό που υπήρχαν στο σημείο και άναψε φωτιά με αυτές, όπως ανέφερε. Φυσικά η φωτιά πήρε διαστάσεις, αφού υπήρχαν άχυρα παντού και καύσιμη ύλη και η φάτνη έγινε στάχτη, ενώ ο άνδρας πρόλαβε να απομακρυνθεί.
Σημειώνεται ότι ο ίδιος δράστης τέσσερις μέρες αργότερα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 60 ημερών, διότι δημιούργησε επεισόδιο σε βάρος υπαλλήλου σε αναψυκτήριο στον Βόλο και είχε εκτίσει την ποινή του στη φυλακή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.