Έσπασε ξανά ο καταθλιπτικός αγωγός στη Λαρίσης

Τι λέει η ΔΕΥΑΜΒ και για το χλωριωμένο λύμα που εκτρέπεται στη θάλασσα

Βλάβη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον καταθλιπτικό της ΔΕΥΑΜΒ στη Λεωφόρο Λαρίσης με Νεαπόλεως, όπου υπάρχει δυσοσμία λυμάτων και νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο μετέβη συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ για να επισκευάσει τη νέα βλάβη, ενώ ήδη η ΔΕΥΑΜΒ χλωριώνει το λύμα και το ρίχνει στο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι εντός του Αυγούστου είχε σημειωθεί νέα βλάβη, έγινε ξανά εκτροπή του λύματος στη θάλασσα, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης είχαν διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ

Στο μεταξύ, αργά το μεσημέρι εξέδωσε η ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία αναφέρει: Σήμερα Τετάρτη 19.09.2018 κατά τις πρωινές ώρες εντοπίστηκε βλάβη στο καταθλιπτικό αγωγό αστικών λυμάτων, στην συμβολή των οδών Λαρίσης και Νεαπόλεως επί της οδού Λαρίσης στο ρεύμα εισόδου προς Βόλο. Ήδη συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ προετοιμάζουν τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάστασή της.
Προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση της βλάβης η παροχή λύματος του κεντρικού αντλιοστασίου αφού πρώτα χλωριωθεί, οδηγείται στην υπερχείλιση, σύμφωνα με την Περιβαλλοντική αδειοδότηση (ώρα έναρξης παροχής χλωριωμένου λύματος 14:30).
Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και βρίσκεται υπό έλεγχο. Από τη ΔΕΥΑΜΒ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές σχετικά.
Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για το διάστημα μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών.
Η ΔΕΥΑΜΒ θα ενημερώσει άμεσα για το μέγεθος της βλάβης και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασής της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.