Εστίες μόλυνσης και ατυχημάτων παλιά κτήρια στην Αγριά

Επέμβαση του Δήμου ζητούν κάτοικοι της περιοχής

Εστίες μόλυνσης αλλά και ατυχημάτων είναι παλιά κτήρια που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο της Αγριάς προς Σουτραλί, με τις απαγορευτικές κορδέλες να μην υπάρχουν πια και νεαροί να βρίσκουν αφορμές για εξερεύνηση μέσα στα χαλάσματα, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα.
Στην παραλιακή οδό της Αγριάς και ειδικότερα πίσω από τον Άνεμο υπάρχουν παλιά διατηρητέα οικήματα, στα οποία οι απαγορευτικές κορδέλες που είχε τοποθετήσει ο Δήμος για να αποτρέπει την είσοδο, έχουν εξαφανιστεί.

Σε ένα τουλάχιστον κτήριο η πρόσβαση είναι ελεύθερη, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να βρίσκουν έδαφος για εξερευνήσεις. Ωστόσο η κατάσταση των κτηρίων είναι τέτοια που μπορεί να προκληθεί κάποιο ατύχημα, ενώ έχουν σωρευμένα απορρίμματα, τα οποία αποτελούν εστία μολύνσεων.
Οι φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτά τα κτήρια είναι της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου, αναρτημένες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την ίδια να μεταφέρει την εικόνα και του τι συμβαίνει στην περιοχή. Μάλιστα η δημοσιογράφος είδε νεαρούς να κάνουν εξερεύνηση στα χαλάσματα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για λήψη μέτρων.

Κάτοικοι της περιοχής ζητούν επιτακτικά, εξαιτίας και της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί, να επέμβει ο Δήμος και να καθαρίσει τις εστίες αυτές μόλυνσης της περιοχής και στην περίπτωση που δεν μπορεί να προβεί σε καθαρισμούς άμεσα, τουλάχιστον να σφραγίσει αυτά τα κτήρια.

*Οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Παπαθανασίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.