Εβδομήντα νεαροί στο Νοσοκομείο για μέθη στο πάρτι των «Μηχ-Μηχ»-«Ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση…»

Τρία ασθενοφόρα και έξι διασώστες δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα

Χιλιάδες νεαρών συμμετείχαν στο πάρτι θεσμό που γίνεται στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών), με αποτέλεσμα τα περιστατικά νεαρών ατόμων που μεταφέρθηκαν με μέθη στο Νοσοκομείο να είναι αυξημένα, φαινόμενο που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια.

Ο Απόστολος Σαμαράς πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι από τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα το ΕΚΑΒ άρχισε να μεταφέρει παιδιά που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και το σκηνικό επαναλαμβανόταν μέχρι το πρωί.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ εξήγησε ότι τρία ασθενοφόρα επιχειρούσαν όλη τη νύχτα, μετέφεραν περίπου 70 νεαρούς στο Νοσοκομείο, μεταφέρονταν από έναν έως και τρεις νεαρούς κάθε φορά. Όπως είπε άλλοι ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και άλλοι λίγο καλύτερα, ευτυχώς, χωρίς να κινδυνέψει κάποιο άτομο.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η υπηρεσία γνώριζε για το πάρτι, αλλά και το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι λιγοστό, αντιμετώπισε τα περιστατικά με τα ασθενοφόρα της βάρδιας και το προσωπικό υπέρβαλε εαυτό, ενώ ευχαρίστησε τους έξι διασώστες και οδηγούς που έφεραν σε πέρας το δύσκολο αυτό κομμάτι.

Ευτυχώς, δεν έγινε κάποιο τροχαίο ή δεν σημειώθηκε άλλο σοβαρό περιστατικό τη νύχτα, διότι αν γινόταν αυτό, θα έμπαιναν προτεραιότητες στα πιο επείγοντα και τα λιγότερο επείγοντα (το πάρτι) θα περίμενε…

Επίσης ανέφερε ότι στον χώρο του πάρτι πρέπει να ήταν και εθελοντές, που έβγαζαν του μεθυσμένους έξω από τον χώρο του Πανεπιστημίου για να τους παραλάβουν τα ασθενοφόρα, ενώ κάποια στιγμή πήγε και η Πυροσβεστική και άνοιξε μια πίσω πόρτα από την πλευρά του Πεδίο του Άρεως, έβγαιναν και από εκεί φοιτητές και τους παραλάμβαναν τα ασθενοφόρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.