Θετική ήταν η γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σχέδιο της ΔΕΥΑΜΒ για τη μεταφορά νερού από τις πηγές Μακρινίτσας και Αγίου Βλασίου για την υδροδότηση του Βόλου, όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησία, τονίζοντας ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, αλλά ούτε και η μελέτη που κατέθεσαν, που αποδεικνύει, όπως σημειώνει, ότι οι εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΜΒ για την επάρκεια του νερού των πηγών αυτών είναι έξω από κάθε πραγματικότητα.
Το magnesianews.gr αναζήτησε τον πολιτικό προϊστάμενο της Υπηρεσίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Φώτη Λαμπρινίδη, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Υπηρεσία εξέτασε τόσο την πρόταση τη ΔΕΥΑΜΒ, όσο όμως και το υπόμνημα των κατοίκων και ήταν η μοναδική υπηρεσία που έθεσε έξι προαπαιτούμενα στη θετική της γνωμοδότηση.
Όπως μετέφερε ο κ. Λαμπρινίδης:
Πρώτο προαπαιτούμενο είναι να αποτελεί προτεραιότητα η ύδρευση και άρδευση των κοινοτήτων και κατόπιν να εξυπηρετηθεί το πολεοδομικό συγκρότημα, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα.
Δεύτερο είναι να εξασφαλιστεί η οικολογική παροχή των ρεμάτων και η υδροφορία της περιοχής.
Τρίτο να εξασφαλιστεί η υδροφορία για το Σπήλαιο στο Μαλάκι
Τέταρτο να συνεχιστούν οι μετρήσεις παροχών στις πηγές και η προσαρμογή των απολήψεων
Πέμπτο να υπάρχει συμφωνία με τους χρήστες του αρδευτικού νερού για ορθολογική χρήση
Έκτο να υπάρχει καλή συντήρηση του δικτύου, τόσο της ύδρευσης όσο και της άρδευσης για αποφυγή διαρροών και σπατάλης.
«Είμαστε ο μόνος φορέας που εξετάσαμε και τις δυο πλευρές και φυσικά τις θέσεις των κατοίκων και θέσαμε έξι προαπαιτούμενα στη θετική μας γνωμοδότηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινίδης.
Έξι προαπαιτούμενα στη θετική γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για τη μεταφορά νερού στον Βόλο
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































