Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος καταστηματάρχη ειδών περιπτέρου

Δράστης ένας 44χρονος Αθηναίος που εξαπάτησε πολλούς στη χώρα

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, υπόθεση απάτης σε βάρος 42χρονου Έλληνα, ιδιοκτήτη καταστήματος ειδών περιπτέρου, που διαπράχθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2017 στην πόλη του Βόλου και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου Αθηναίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης, προσποιούμενος τον υπάλληλο εταιρείας έκδοσης προπληρωμένων καρτών (paysafe), τηλεφώνησε στο κατάστημα και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του να εκδώσει από το μηχάνημα έκδοσης προπληρωμένων καρτών, δύο κάρτες των 100 € η καθεμιά, προκειμένου να διαπιστώσει τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος.

Ο 42χρονος πείστηκε και προέβη στην έκδοση των καρτών, το ποσό των οποίων χρεώθηκε στον λογαριασμό του, ενώ ανέφερε στον δράστη τους αριθμούς PIN και τους σειριακούς αριθμούς, τους οποίους εκείνος τους χρησιμοποίησε, χωρίς ποτέ να καταβάλει τα χρήματα.

O δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές της χώρας για άλλα παρόμοια αδικήματα και αναζητείται.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.