Εξωσχολικοί έκαναν κατάληψη στα 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου!

Οι Διευθυντές ειδοποίησαν και την αστυνομία, ενώ δεν σημειώθηκαν φθορές

Κατάληψη στα 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου έκαναν εξωσχολικοί χθες, με αποτέλεσμα οι μαθητές των δύο σχολείων να επιστρέψουν στα σπίτια τους και  να κάνουν μάθημα μέσω webex!

Όπως ανέφερε στο magnesianews.gr ο Διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου, χθες κατά την άφιξη εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία, τα οποία έχουν κοινή αυλή, είδαν πως η είσοδος στην αυλή είχε κλείσει από κάδους και παλιές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εισέλθει. Η αυλή όμως δεν ήταν άδεια, αλλά βρίσκονταν ορισμένοι εξωσχολικοί και καλυμμένα τα πρόσωπά τους και είχαν αναρτήσει ένα πανό για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι Διευθυντές των δύο σχολείων ενημέρωσαν τους εξωσχολικούς, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους,  πως οι μαθητές και τα 15μελη δεν είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κατάληψη και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, ενώ πέταξαν και ένα καπνογόνο. Αφού είδαν οι Διευθυντές πως οι εξωσχολικοί δεν είχαν τη διάθεση να αποχωρήσουν, είπαν στα παιδιά να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να κάνουν μάθημα διαδικτυακά, ενώ ενημέρωσαν για το περιστατικό και την αστυνομία, η οποία όμως δεν επενέβη, τουλάχιστον όση ώρα ήταν παρόντες οι Διευθυντές των δύο σχολείων.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του 7ου Γυμνασίου δεν υπήρξε πρόθεση να επέμβει η αστυνομία, αλλά έπρεπε να γίνει έστω μία ενημέρωση για το συμβάν.

Η περιπέτεια εκπαιδευτικών και μαθητών έληξε και σήμερα τα σχολεία είναι ανοιχτά και πραγματοποιήθηκαν κανονικά τα μαθήματα. Σημειώνεται πως στα σχολεία δεν καταγράφηκαν φθορές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.