«Φιλότιμος» ο 44χρονος που έκλεψε το χρηματοκιβώτιο Βολιώτη!

Επέστρεψε μέσω τράπεζας 8.000 € από τα κλοπιμαία - Eλεύθερη η 39χρονη συνεργός του

«Φιλότιμος» αποδείχτηκε ο 44χρονος από το Κόσσοβο που ήταν ο δράστης κλοπής χρηματοκιβωτίου από το σπίτι 32χρονου Βολιώτη επαγγελματία, με το κλειδί να του δίνει 39χρονη Αλβανία οικιακή βοηθός, όπως υποστήριξε κάτω από εκβιασμούς και απειλές. Ο δράστης εκτιμάται ότι διέφυγε στο εξωτερικό με τον ανήλικο που έκαναν την κλοπή, ενώ η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη και κατηγορείται για συνέργεια σε κλοπή.

Την Κυριακή 28-08-2022 το πρωί, ο 44χρονος και ο ανήλικος μπήκαν στο σπίτι του 32χρονου στο Βόλο, με αντικλείδι που έδωσε στον ενήλικα η αλλοδαπή γυναίκα, και έκλεψαν χρηματοκιβώτιο, μη πακτωμένο, που περιείχε το χρηματικό ποσό 16.000 €, πέντε χρυσές λίρες και έναν χρυσό σταυρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλοδαπή έκανε δουλειές στο σπίτι του 32χρονου, που της έδινε το κλειδί, η 39χρονη έβγαλε αντικλείδι και την Κυριακή που ο ιδιοκτήτης απουσίαζε έδωσε το αντικλείδι στους συνεργούς τους για να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.

Με το που έγινε η καταγγελία για την κλοπή, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε την 39χρονη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ότι στο παρελθόν είχε σχέσεις με τον 44χρονο δράστη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα άρχισε να την εκβιάζει και να την απειλεί για τη ζωή της αν δεν του έδινε χρήματα.
Η αλλοδαπή φέρεται να κατέθεσε ότι μη έχοντας χρήματα να δώσει στον 44χρονο, του έδωσε το κλειδί του σπιτιού του 32χρονου Βολιώτη, το οποίο καθάριζε επί σειρά ετών.
Στη συνέχεια ο αλλοδαπός, που είναι Κοσσοβάρος Αλβανικής καταγωγής, μπήκε στο σπίτι με έναν ανήλικο που αναζητείται, όπως και ο ίδιος, και έκλεψαν ένα φορητό χρηματοκιβώτιο, μη πακτωμένο, που περιείχε το χρηματικό ποσό 16.000 €, πέντε χρυσές λίρες και έναν χρυσό σταυρό.

Είπε ότι υπήρχαν 10.000 €
Μέσω της γυναίκας, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον δράστη της κλοπής που εκτιμάται ότι έχει διαφύγει στην πατρίδα του.
Ο 44χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν 10.000 € (και όχι 16.000 που δήλωσε ο ιδιοκτήτης), πείστηκε και επέστρεψε 8.000 €, μέσω εταιρίας μεταφοράς χρημάτων, τα οποία επιστράφηκαν στον παθόντα.

Η γυναίκα κατηγορείται για απλή συνέργεια σε κλοπή και αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα και σε βάρος της οριστεί δικάσιμος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική προανάκριση και η δικογραφία διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αναμένεται να ζητηθεί προκαταρτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί μέσω της Interpol ο 44χρονος δράστης, να του ασκηθεί δίωξη και να δικαστεί.

Ευχαριστεί την Αστυνομία
Ο 32χρονος Βολιώτης επαγγελματίας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ευχαριστεί δημοσίως της Αστυνομία για τα αντανακλαστικά και την άμεση αντίδραση μετά την καταγγελία που έκανε, που είχαν αποτέλεσμα στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό των δραστών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.