Φθάνει η σήραγγα των Τεμπών μέχρι τον Δήμο Βόλου;

Από τους «Ενεργούς Πολίτες Βόλου»

Το 2017, μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε μια προαποφασισμένη διακοπή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που είχε θέμα την διχοτόμηση και ουσιαστικά την απαξίωση της ΔΕΥΑΜΒ. Η Δημοτική Αρχή Μπέου κατηγόρησε ως ταραξίες δύο συμπολίτες μας, οι οποίοι μαζί με εκατοντάδες άλλους ήταν εκεί για να αποτρέψουν τη διάλυση και το ξεπούλημά της. Η δύναμη τελικά των πολιτών πέτυχε να μην διχοτομηθεί η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Βόλου για το νερό.
Ο Δήμος Βόλου όμως συνέχισε εκδικητικά και επέμεινε στην άσκηση μήνυσης κατά αυτών των δύο πολιτών. Έκτοτε, η δίκη πήρε αρκετές αναβολές και πριν δύο μήνες, στην προτελευταία εκδίκαση, απουσίαζαν αρκετοί μάρτυρες κατηγορίας όλοι συνεργάτες του κυρίου Μπέου, νυν και τέως δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του. Τιμωρήθηκαν όλοι με πρόστιμο 200 ευρώ έκαστος και η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Μαρτίου 2023.
Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν έπρεπε κανονικά να είναι παρόντες πολλοί μάρτυρες κατηγορίας, αλλά και πάλι απουσίαζαν μαζικά εκτός από ελάχιστους. Ένα εύλογο ερώτημα δημιουργήθηκε σε όσους παρακολουθούσαν τη δίκη :
“Με ποια πρόφαση έδειχναν τέτοια περιφρόνησή στο δικαστήριο;”
Τις απαντήσεις έδωσε η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος υπεράσπισης των δύο πολιτών. Με ιατρικές βεβαιώσεις ασθένειας (!!!!) ζήτησαν εγγράφως να ακυρωθεί το πρόστιμο που είχε επιβληθεί, επικαλούμενοι ασθένεια. Το “ομαδικό αίτημα” αρχικά έγινε αποδεκτό από τις δικαστικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να περιφρονήσουν για μια ακόμη φορά την διαδικασία. Το κόλπο όμως ξεσκεπάστηκε, χάριν της επιμονής και εμπειρίας της κας Κωνσταντοπούλου.
Πολλά τα ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση πλέον.
1. Με ποιες “πλάτες” τα αιτήματα του κου Μπέου γίνονται συστηματικά αποδεκτά από τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης στον Βόλο;
Θυμίζουμε το πρόσφατο προφορικό αίτημα, σε άλλη δίκη που ο κ. Μπέος ήταν κατηγορούμενος για ποινικά αδικήματα. Ζήτησε αναβολή για μετά τις δημοτικές εκλογές και το αίτημά του έγινε δεκτό, παρά τις αντιρρήσεις των μηνυτών και παρά το γεγονός ότι όλες οι άλλες αναβολές, που δόθηκαν εκείνη την ημέρα είχαν ορίζοντα 2 μόνο μηνών!
2. Ο συνήγορος του κ. Μπέου δεν είχε πληρώσει το ανάλογο παράβολο, οπότε ουσιαστικά δεν είχε δικαίωμα νόμιμης εκπροσώπησης. Πόσες άλλες φορές οι συνήγοροι του κου Μπέου αγόρευσαν χωρίς να έχουν τα νόμιμα προβλεπόμενα έγγραφα;
3. Από ποια ασθένεια προσβλήθηκαν μαζικά οι συνεργάτες του Μπέου και ποιοι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου ή ιδιώτες υπέγραψαν τις βεβαιώσεις ασθενείας;
4. Οι βεβαιώσεις αυτές βγήκαν πριν ή μετά το έγκλημα των Τεμπών;
5. Η σήραγγα των Τεμπών, μετά το Νοσοκομείο του Βόλου, φθάνει μέχρι και το Δημαρχείο του Βόλου; Ποιος θα μας απαντήσει;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.