Φυλάκιση με αναστολή στην οικιακή βοηθό και τη μητέρα της

Κρίθηκαν ένοχες για κλοπή σε βάρος 59χρονου με κινητικά προβλήματα και της 62χρονης αδελφής του

Σε φυλάκιση 30 μηνών την καθεμιά με τριετή αναστολή καταδίκασε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, την 41χρονη οικιακή βοηθό και την 60χρονη μητέρας της που έκρινε ένοχες για κλοπή από κοινού και κατά συναυτουργία.

Η 41χρονη, που εκμεταλλευόμενη την ελεύθερη πρόσβαση που είχε ως εργαζόμενη σε οικία, ιδιοκτησίας δύο Ελλήνων, ενός 59χρονου με κινητικά προβλήματα και της 62χρονης αδελφής του, έκλεψε χρηματικό ποσό των 250 €, κοσμήματα, καθώς και δύο τραπεζικές χρεωστικές κάρτες, δήλωσε στο Δικαστήριο ότι είναι διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, ο πρώην σύζυγός της δεν της δίνει χρήματα, ότι η ίδια δεν κατάλαβε πως το έκανε αυτό και ότι αν γύριζε πίσω τον χρόνο δεν θα το έκανε ξανά.

Η συγκατηγορούμενη 60χρονη μητέρα της δήλωσε ότι η ίδια έκανε τις αγορές με την κάρτα που της είπε η κόρη της ότι βρήκε στο δρόμο και δεν ήξερε σε ποιόν ανήκει και προσπάθησε να αναλάβει την ευθύνη.
Το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τις απαντήσεις των δύο κατηγορούμενων γυναικών και τις καταδίκασε σε 30 μήνες φυλάκιση την καθεμιά με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται ότι η 41χρονη γυναίκα με την 60χρονη μητέρα της χρησιμοποιώντας τις κλεμμένες χρεωστικές κάρτες, μεταξύ 18 Ιουνίου και 3 Ιουλίου, πήγαν σε διάφορα εμπορικά καταστήματα της πόλης του Βόλου, απ’ όπου πραγματοποίησαν 20 περίπου αγορές προϊόντων (ηλεκτρικά είδη, συσκευές, ενδύματα και υποδήματα), συνολικής αξίας 3.500 €, ενώ ταυτόχρονα, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν και ανάληψη του χρηματικού ποσού των 400 €.
Στην κατοχή των γυναικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα προϊόντα από τις προαναφερόμενες αγορές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.