Γ. Μαντζανάς: Τα ΑμεΑ έχουν πληγεί δυσανάλογα τον καιρό της πανδημίας

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας

Με την 3η Δεκεμβρίου να είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμεΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Μαγνησίας, Γιώργος Μαντζανάς, μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, σημειώνοντας ότι τα ΑμεΑ έχουν πληγεί δυσανάλογα σε σχέση με τα υπόλοιπα τον καιρό της πανδημίας, αλλά και ότι παραμένουν ως ζητούμενα, η αξιοπρέπεια, η ισότητα και η καθολική προσβασιμότητα, ειδικά για τα παιδιά.
«Η άποψη του συλλόγου μας είναι ότι έχουν γίνει πολλά βήματα αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας υπάρχουν προβλήματα, έτσι και στον δικό μας χώρο και αξιώνουμε να αντιμετωπιστούν με την ίδια προτεραιότητα, ίσως και μεγαλύτερη σε σχέση και με τα υπόλοιπα. Η αναπηρία δεν είναι ασθένεια αλλά καθημερινότητα και η Πολιτεία οφείλει να την αντιμετωπίζει ως ζώσα κατάσταση» τόνισε μεταξύ άλλων , ενώ σημείωσε ότι στην περίοδο της πανδημίας, ΑμεΑ και οικογένειές τους έχουν πληγεί και οι πάγιες οικονομικές ανάγκες παραμένουν, και έτσι δημιουργείται μία ανισότητα, σε συνδυασμό με τη διατάραξη της απαραίτητης γι’ αυτούς, ρουτίνας.

«Τα σχολεία είναι μία προέκταση της οικογένειάς μας»

Όσον αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας δομών και σχολείων, ο κ. Μαντζανάς στάθηκε και πάλι στην ανάγκη να διατηρείται η ρουτίνα ενώ συμπλήρωσε ότι στατιστικά δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα σε αντίστοιχες δομές, τουλάχιστον σε μαθητές. «Πάντως είμαστε σε επαγρύπνηση γιατί τα σχολεία είναι μία προέκταση της οικογένειάς μας» ανέφερε.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Μαντζανάς σημειώνει ότι ο κύριος στόχος του συλλόγου παραμένει η μετάδοση της πληροφορίας και η διατήρηση της επικοινωνίας για όλους, ώστε ακόμη και τα άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στα Μέσα για να είναι ενημερωμένα για τις δυνατότητες που έχουν. Άλλωστε ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη άτομα που μπορεί να νιώθουν ότι υστερούν και ότι δεν αντιμετωπίζονται από την κοινωνία ισότιμα, την ώρα που τα ΑμεΑ για κάτι αυτονόητο καλούνται να παλέψουν περισσότερο. Άλλωστε κατέληξε λέγοντας ότι: «Προτείνω να μιμηθούμε τα παιδιά και η στάση τους στην πανδημία, καθώς μας έχουν βάλει τα γυαλιά αλλά και στο πώς αντιμετωπίζουν την αναπηρία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.