Γέμισε αδέσποτα ο Άγιος Λαυρέντιος- Κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση του Δήμου Βόλου

Πλήθος αδέσποτων σκυλιών υπάρχει στο γνωστό και γραφικό χωριό του Πηλίου, στον Άγιο Λαυρέντιο, με τους κατοίκους να ζητούν τη συνδρομή του Δήμου Βόλου, καθώς το πρόβλημα οξύνεται συνεχώς, μιας και τα αδέσποτα εγκυμονούν και φέρουν στη ζωή κι άλλα κουτάβια που κι αυτά καταλήγουν στους δρόμους.
Κάτοικος της περιοχής με επιστολή του στο magnesianews.gr εξηγεί τι συμβαίνει στον Άγιο Λαυρέντιο αναφέροντας πως «Ο Άη Λαυρέντης είναι ένα όμορφο χωριό που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται πολιτιστικά και τουριστικά. Υπάρχει όμως διαχρονικά ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί προβλήματα σε κατοίκους και επισκέπτες και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Στο χωριό κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα που πολλές φορές σχηματίζουν αγέλες τρομοκρατώντας τους διαβάτες. Κυκλοφορούν στην πλατεία ενοχλώντας τους πελάτες των καταστημάτων, αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά, γεμίζουν όλα τα καλντερίμια με ακαθαρσίες. Πολλές φορές γίνονται επιθετικά και κάνουν αδύνατη την διάβαση από το σημείο όπου βρίσκονται.


Το πρόβλημα αναγνωρίζεται και από την τοπική κοινωνία. Μετά από επαφή μου με το συμβούλιο της Τ. Ε. ενημερώθηκα ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή της υπηρεσίας του Δήμου αλλά το πρόβλημα οξύνεται χωρίς να αντιμετωπίζεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 20 τουλάχιστοn αδέσποτα σκυλιά, αστείρωτα, ανεμβολίαστα τα οποία αναπαράγονται αυξάνοντας τον πληθυσμό. Πρόσφατα ένα θηλυκό γέννησε 6 κουτάβια σε παρακείμενο ερειπωμένο σπίτι.
Νομίζω ότι πρέπει να επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες γιατί όπως φαίνεται σύντομα θα κυκλοφορούν μόνο αδέσποτα και όχι πολίτες».

Το πρόβλημα ως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την επιστολή είναι έντονο και θα πρέπει ο Δήμος να παρέμβει προκειμένου να προστατεύσει και τους κατοίκους του χωριού, αλλά και να περιθάλψει και να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα, που η αμέλεια κάποιων ασυνείδητων τα οδήγησε εκεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.