Για δεύτερη μέρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δρόμο

Στην Πλατεία Πανεπιστημίου, βρέθηκαν για δεύτερη μέρα, μετά την απεργία, σήμερα το απόγευμα, ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, σωματεία και οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στη νέα κοροϊδία και ληστεία κυβέρνησης – κεφαλαίου και ΕΕ.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με ομιλία του Αποστόλη Ριζόπουλου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Ο Απ. Ριζόπουλος τόνισε την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, αναφέροντας ότι τα μέτρα του 4ου μνημονίου είναι σαρωτικά για το λαϊκό εισόδημα και τα -όσα απέμειναν- εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και θα οδηγήσουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση χιλιάδων ακόμα λαϊκών νοικοκυριών και στη διεύρυνση της παιδικής φτώχειας και στέρησης.

«Είναι μέτρα μόνιμα, πάνω σε όσα μέτρα έχουν ήδη νομοθετήσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της θωράκισης δηλαδή και της ανάκαμψης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Είναι μέτρα που θα φέρουν νέα πιο βάρβαρα μέτρα, χωρίς να έχει πάτο το βαρέλι», τόνισε.

Ο ομιλητής ζήτησε οι εργαζόμενοι να συνταχθούν με τη γραμμή πάλης που διεκδικεί ανάκτηση των απωλειών, παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους και να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη συγκρότηση και την ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας και στην προετοιμασία για νέους ταξικούς αγώνες, με όλες τις μορφές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.