Για Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων αδειοδοτήθηκε το Γηροκομείο Βόλου

Και επίσημα μπορεί να λειτουργήσει στο Γηροκομείο Βόλου, η Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.), μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – Σποράδων, που δημοσιεύεται σήμερα στη «Διαύγεια», για χορήγηση άδειας λειτουργίας στο µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα «Γηροκομείον Βόλου».

Όπως αναφέρει η υπηρεσία, η μονάδα βρίσκεται στην οδό Γηροκομείου 59 στη Δημοτική Ενότητα Βόλου και η δυναμικότητα της είναι 59 κλίνες. Η κατανομή των κλινών στα πέντε κτίρια του Ιδρύματος έχει ως εξής: Παλαιό κτίριο:15 κλίνες, Πτέρυγα Καρατσούνη:12 κλίνες, Πτέρυγα Παπαµαργαρίτη:14 κλίνες, Πτέρυγα Τσιµπανούλη:12 κλίνες, Πτέρυγα Ζάµπαλου:6 κλίνες.

Σύμφωνα με την απόφαση αδειοδότησης, η Μονάδα υποχρεούται να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό σύμφωνα µε τις διατάξεις των σχετικών υπουργικών αποφάσεων. Επίσης υποχρεούται να επιτρέπει τον έλεγχο από το αρμόδιο όργανο της εποπτεύουσας Αρχής, σύμφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 2345/95.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση ή µη συμμόρφωση προς τις ρυθμίσεις των σχετικών υπουργικών αποφάσεων που διέπουν την ίδρυση και την λειτουργία Μ.Φ.Η., συνεπάγεται την άρση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της εν λόγω Μονάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.