Για παραπληροφόρηση κάνει λόγο ο Μουλάς, τον διαψεύδει η ΡΑΕ για το LNG

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Μετά την αποκάλυψη του magnesianews.gr ότι "έθαψε" έγγραφο που ζητούσε την άποψη του Δήμου Βόλου για το FSRU

Για ρυπαρή παραπληροφόρηση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς, αναφορικά με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Μαγνησία” και του magnesianews.gr, για την επιστολή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας προς όλους τους Δήμους της Μαγνησίας προκειμένου αυτοί να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις που έχουν για την χωροθέτηση του FSRU της Mediterranean Gas στην “Κριθαριά”. Το αποκαλυπτικό θέμα, σχολίασε χθες στο Ράδιο Ένα 102,5 και ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Λεωνίδας Μαυρογιάννης, ο οποίος εγκάλεσε τον κ. Μουλά για το θέμα. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μουλάς αναφέρει:

Αναγκάζομαι για πολλοστή φορά να προχωρήσω σε διαψεύσεις ανακριβών ειδήσεων και κατηγοριών εναντίον μου, γεγονός το οποίο προκαλεί πλέον αηδία.
Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Μαυρογιάννης μιλώντας στο Ράδιο ΒΕΡΑ κατήγγειλε, ότι απέκρυψα έγγραφο της Ρ.Α.Ε. (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), το οποίο εστάλη στους Δήμους της Μαγνησίας σχετικά με το αίτημα εταιρείας για εγκατάσταση Πλωτού Τερματικού Σταθμού Φυσικού Αερίου.
Βεβαιώνω, ότι ουδέποτε κατατέθηκε τέτοιο έγγραφο στο Τμήμα Πρακτικών όπου προΐσταμαι. Εάν είχε συμβεί αυτό θα είχε ανακοινωθεί όπως γίνεται συνήθως.
Αναμένω διόρθωση της εσφαλμένης πληροφόρησης από τον κ. Μαυρογιάννη που δυστυχώς αβασάνιστα εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες. Επίσης, και από κάποια ΜΜΕ που υιοθετούν τέτοιου είδους ρυπαρή παραπληροφόρηση.

Απάντηση ΡΑΕ
Απαντώντας σε ερώτημα που έθεσε το Magnesianews.gr, το Γραφείο Τύπου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναφέρει ότι το έγγραφο εστάλη στον Δήμο Βόλου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με ημερομηνία που αναφέρεται στην κορυφή, που είναι 14 Φεβρουαρίου 2023.

Δείτε παρακάτω το πανομοιότυπο έγγραφο που εστάλη από τη ΡΑΕ στους οικείους Δήμους της Μαγνησίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.