Για τα χυδαία νταϊλίκια της δημοτικής αρχής κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση

"Συνειδητή πολιτική επιλογή η εχθρική στάση της απέναντι στο λαό του Βόλου"

«Τα «νταϊλίκια» της δημοτικής αρχής Βόλου, οι ύβρεις, τα χυδαία υπονοούμενα και ο άθλιος λαϊκισμός δεν μπορούν να κρύψουν τη εχθρική στάση της για τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών του Βόλου, που υποφέρουν και από τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα κινδυνεύουν και από την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας εν μέσω πανδημίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου.
Όπως αναφέρει επίσης:

Η στάση και η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής είναι συνειδητή επιλογή στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και της εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική στην τοπική διοίκηση, αξιοποιώντας το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η τραμπούκικη συμπεριφορά, οι απειλές, η «βιομηχανία» μηνύσεων και η συκοφάντηση εργαζομένων, συμβαδίζει με τις «fast track» διαδικασίες και την άρση των όποιων εμποδίων προστασίας της ιστορικής – πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος για επενδύσεις και «έργα». Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους λεγόμενους «αναπτυξιακούς» νόμους των τελευταίων χρόνων.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι η δημοτική αρχή Βόλου έχει «βάλει πλάτη» για τη μετατροπή της Μαγνησίας και του Βόλου σε «σκουπιδότοπο» και σε καρκινογόνο αποτεφρωτήρα απορριμμάτων.Δεν είναι τυχαίο ότι κάνει «δώρα» εκατομμυρίων σε επιχειρηματικούς ομίλους (ηλεκτροφωτισμός Μυτιληναίος 18 εκ. €, leasing ΚΑΟΥΣΗΣ, παραχώρηση 1700 στρεμ. για φωτοβολταϊκά, παραχώρηση της δημοτικής ελεγχόμενης στάθμευσης – ΔηΣΕΣ σε ιδιώτες, ιδιωτικοποίηση του τένις στη Ν.Ι. + 5,5 στρεμ, και μια σειρά άλλων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου). Όπως και ο πιο πρόσφατος, αποχαρακτηρισμός από κοινόχρηστο χώρο ενός οικοπέδου πολλών στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης, που προορίζονταν για πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και που θα ορέγονταν κάθε μεγάλος επενδυτής.

Ακόμη, η δημοτική αρχή Βόλου επιχειρεί ένα πρόγραμμα των λεγόμενων «βιώσιμων αστικών αναπλάσεων», με έργα μόνο στο κέντρο και στο παραλιακό μέτωπο, στην αυλή της οικονομικής ανάπτυξης επιχειρηματικών σχεδίων (Ξενοδοχεία, εστίαση, εμπόριο, συγκέντρωσης μεγάλων «αλυσίδων»). Τη ίδια στιγμή υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη των λαϊκών γειτονιών, των συνοικιών της πόλης και των περιφερειακών τοπικών κοινοτήτων που βρίσκονται εκτός του περιγράμματος της «αστικής ανάπλασης», όπως και απουσία στοιχειωδών μέτρων πολιτικής προστασίας (αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, κ.ά).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εχθρικής στάσης της δημοτικής αρχής είναι και το γεγονός ότι ουδέποτε δέχτηκε να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία των λαϊκών στρωμάτων, είτε αφορούν το λαϊκό εισόδημα είτε την ανέργους και τους μικρούς επαγγελματίες είτε τη δημόσια υγεία, τις τεράστιες ελλείψεις, τα μέτρα προστασίας σε σχολεία και χώρους δουλειάς, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Καλούμε τους Βολιώτες να βγάλουν συμπεράσματα! Τα «νταϊλίκια» και ο λαϊκισμός της δημοτικής αρχής δεν μπορούν να κρύψουν την απόλυτη προσήλωσή της στην στήριξη των κερδών του κεφαλαίου, ούτε τη συμφωνία της στη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που προωθήθηκε με συνέπεια και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα από τη ΝΔ, σε βάρος των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. Όλων αυτών, που το επόμενο διάστημα, θα συνεχίσουν να πετσοκόβονται τα εργασιακά δικαιώματα, αυτών που θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο», που θα συνεχίσουν να ζουν με «ψίχουλα» και θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό και με την αύξηση των δημοτικών ανταποδοτικών τελών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.