Για Υπηρεσιακά Συμβούλια ψηφίζουν οι υπάλληλοι στους Δήμους

Στις κάλπες που έχουν στηθεί στα Δημαρχεία της Μαγνησίας, προσέρχονται από τις το πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι, που θα εκλέξουν τα νέα τους υπηρεσιακά συμβούλια.
Η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά στις 8 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 5 το απόγευμα, ενώ ψηφίζουν οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι αορίστου χρόνου σε διαφορετικές κάλπες. Κάλπες έχουν στηθεί σε όλα τα Δημαρχεία, αλλά στο Δημαρχείο Βόλου θα ψηφίσουν οι αορίστου χρόνου της χερσαίας Μαγνησίας και στα υπόλοιπα Δημαρχεία θα ψηφίζουν οι μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ αναμένεται να ψηφίσουν συνολικά περίπου 1000 εργαζόμενοι.

Ο Γιώργος Μαγιάκος, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ τόνισε ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκλέγονται ανά διετία και έχουν να κάνουν με αιρετούς και την Περιφέρεια, καθώς και δύο εκλεγμένους μονίμου και αορίστου χρόνου (ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός).
Σύμφωνα με τον κ. Μαγιάκο, τα υπηρεσιακά συμβούλια ασχολούνται με οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τους δημοτικούς υπαλλήλους, συνεδριάζουν, εφόσον υπάρχουν εισηγήσεις από τις διοικήσεις, ενώ ακόμη και πειθαρχικά θέματα περνούν μέσα από το συμβούλιο.
«Εκεί πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν νόμους, να έχουν γνώμη και ν’ αποφασίζουν και να ψηφίζουν, ανταποκρινόμενοι στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι», ανέφερε.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των εκλογών η καταμέτρηση θα ξεκινήσει αφού κλείσουν οι κάλπες, ενώ θα ανακοινωθούν αφού έρθουν στο Δημαρχείο Βόλου και οι κάλπες από τα νησιά των Σποράδων και γίνει η καταμέτρηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.