Σειρά ερωτήσεων καταθέτει η Επιτροπή Αγώνα για τα νερά του Αγίου Βλασίου και των Άνω Λεχωνίων στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρη Κοπάνα, για την απόφαση δήμου και ΔΕΥΑΜΒ να μεταφέρει ποσότητες νερού από τις πηγές της περιοχής, για την υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν ξεσηκωθεί εδώ και μήνες και ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΜΒ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι το νερό δεν επαρκεί ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες για τις ανάγκες των περιοχών αλλά και του Βόλου ταυτόχρονα.
Η Επιτροπή Αγώνα επανέρχεται και θέτει στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ ερωτήσεις για το έργο που προωθείται, καθώς όπως σημειώνει, ο κ. Κοπάνας επαναλαμβάνει τα ίδια επιχειρήματα και τα λεγόμενά του έχουν κενά.
Σημειώνει δε ότι οι τρεις πρώτοι προβληματισμοί έχουν εκφραστεί και από τον ΟΔΥΘ (Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας) στη γνωμόδοτησή του και του θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Πού είναι οι μετρήσεις; Ισχυρίζεστε ότι μετρήσατε από 8,8 έως 10,4 εκατ. κυβικά μέτρα νερού ανά έτος. Που τις έχετε δημοσιεύσει;
2. Γιατί το έργο που θέλετε να κάνετε βασίζεται σε μια απορροή 15,7 εκατ. κυβικά μέτρα ανά έτος, και από πού έρχονται τα παραπάνω ποσά;
3. Γιατί στον υπολογισμό των αναγκών για ύδρευση υποθέτετε ότι οι τεράστιες απώλειες στο δίκτυό σας θα συνεχιστούν μέχρι το 2060, ενώ, ταυτόχρονα, τονίζετε ότι γίνεται εκσυγχρονισμός του δικτύου;
4. Από πού σας ήρθε η ιδέα ότι πρέπει οπωσδήποτε το νερό από τις πηγές στην περιοχή μας να μεταφερθεί μέχρι την πόλη του Βόλου, παρόλο που αυτό δεν προβλέπεται στο masterplan;
5. Γιατί δεν απαντάτε στα ερωτήματα που προκύπτουν από την δικιά μας τεχνική έκθεση; Αν είναι τόσο αξιόπιστες οι μελέτες σας, σίγουρα θα έχετε κάτι να πείτε.
































