Γιορτάζει η Αγία Κυριακή

Στον Βόλο η εικόνα της Παναγίας Λαμπηδόνας

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής πανηγυρίζει η Εκκλησία αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα αφιχθεί η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Λαμπηδόνας, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Πηλίου. Την Ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί επισήμως, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Κυριακής στους δρόμους πέριξ του Ναού. Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση της Αγίας Κυριακής. Στις 9μ.μ., στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχει το χορευτικό συγκρότημα του Ναού.
Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως το Σάββατο 9 Ιουλίου. Την μνήμη της Αγίας Κυριακής πανηγυρίζει, επίσης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.