Γούναρης για περιστατικά γαστρεντερίτιδας- «Κάθε μήνα οι δήμοι πρέπει να κάνουν ελέγχους στο νερό»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε χωριά της Μαγνησίας, τον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο. Άλλος ένας ενήλικας νοσηλεύεται στη Λάρισα, ενώ στην παιδιατρική κλινική Βόλου παραμένουν επτά παιδιά. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μεταβαίνουν στην περιοχή για να ελέγξουν τα δίκτυα ύδρευσης, ενώ οι δημοτικές αρχές καλούν τους πολίτες να μην πίνουν νερό από τη βρύση.
Μιλώντας για το θέμα, ο Στέργιος Γούναρης πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών ανέφερε « Τουλάχιστον κάθε μήνα, οι δήμοι, κι ανάλογα με τον πληθυσμό που ορίζεται μέσα από την νομοθεσία, πρέπει να κάνουν τακτικούς ελέγχους, τη λεγόμενη δοκιμαστική παρακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει κάποιες φυσικοχημικές παραμέτρους, μέτρηση ελευθέρου χλωρίου, που είναι σημαντικό και μικροβιολογικούς παραμέτρους.
Παλιά στην χώρα η κατάσταση ήταν χειρότερη, έχει εξομαλυνθεί, αλλά και πάλι δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο υπευθυνότητας, όπως οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες».

Δείτε βίντεο



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.