Η απεργιακή προκήρυξη του Εργατικού Κέντρου για την Πρωτομαγιά

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου καλεί του εργαζόμενους, άνεργους, νέες και νέους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Δευτέρα 1η Μαϊου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 9:30 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της και τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις της, υποχώρησε και στις νέες αξιώσεις των δανειστών, φορτώνοντας και άλλα βάρη στους μισθωτούς και συνταξιούχους. Με τη συμφωνία, που φέρνει αποκλειστικά τη δική της υπογραφή, και με τη γνωστή τακτική τής δήθεν «σκληρής μάχης», η Κυβέρνηση …κατάφερε να φορτώσει στις πλάτες ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας, μέτρα σκληρότερα και οδυνηρότερα!

Ακόμα και στο θέμα της διαπραγμάτευσης για τις Συλλογικές Συμβάσεις, που υποτίθεται ότι «θα αναβιώσει όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας το 2018», η Κυβέρνηση δεν μας κομίζει νέα συμφωνία, αλλά αοριστολογίες που θυμίζουν τις, προ διετίας, ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις της, τονίζει το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Σύμφωνα με το ΕΚΒ, μπροστά σ’ αυτή τη νέα κρίση αναλήθειας της Κυβέρνησης, ο μόνος μας δρόμος είναι αυτός του αγώνα. Η Εργατική Πρωτομαγιά, για άλλη μια φορά, γίνεται η σημαία αυτού του αγώνα μας, γίνεται ο φωτεινός «φάρος» και «οδηγός» μας. Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς, ζωντανά και διαχρονικά. Οι αξίες και τα ιδανικά των ηρωικών πρωταγωνιστών της, επίκαιρα όσο ποτέ.
«Για τους εργαζόμενους η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Την απάντησή μας αυτή θα τη δώσουμε την Δευτέρα 1η του Μάη, αξιώνοντας από την Κυβέρνηση των …ηρωϊκών εξαγγελτικών λόγων και της δήθεν αντίστασης στα μνημόνια, να μας δείξει και ένα, έστω, δείγμα αυτής της πολιτικής αξιοπιστίας της. Το αξιώνουμε, δεν το διαπραγματευόμαστε», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο.

Το ΕΚΒ δηλώνει ότι αντιστέκεται και διεκδικεί:

1. Άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας.
2. Μόνιμη και σταθερή εργασία (7ωρο-πενθήμερο-35ωρο).
3. Κατάργηση όλων των διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία στην εργασία
4. Άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
5. Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μας υπόσχονταν.
6. Άμεση αναπλήρωση των απωλειών των εργαζόμενων και αποκατάσταση των Κοινωνικών Παροχών.
7. Καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.
8. Επαναφορά του προηγούμενου Ασφαλιστικού Φορέα, χωρίς την ασφαλιστική μας «συστέγαση» με τους εργοδότες, όπως συμβαίνει τώρα στον ΕΦΚΑ.
9. Αποκατάσταση, της αυτοτελούς εργατικής εκπροσώπησης στο Διοικητικό Συμβούλιο και στις Διοικητικές Επιτροπές του ΕΦΚΑ.
10. Πολιτικές για την προστασία των ανέργων.
11. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με μείωση των δυσβάσταχτων φόρων για τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – ανέργους.
12. Ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι του Κεφαλαίου.
13. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ – Το ρεύμα είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

Σε τοπικό επίπεδο το ΕΚΒ αξιώνει να μπει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία, που εκδηλώνεται με πολλαπλά, κάθε φορά, χτυπήματα, όπως τα λουκέτα στα εργοστάσια, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την μετατροπή της πλήρους και εξαρτημένης εργασίας σε …a la cart εργασία και να αξιοποιηθούν τα πολύτιμα αναπτυξιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας και να υπάρξουν αντίστοιχες πολιτικές, που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας και νέες θέσεις δουλειάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.