Ι.Αποστολάκης: Ιδιοτελή συμφέροντα θέλουν να ελέγξουν κάθε πτυχή της ζωής της πόλης

Σύνθημα νίκης της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» από τη Νέα Ιωνία

Σύνθημα νίκης για την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Βόλου, έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης, σε πολυπληθή συγκέντρωση ψηφοφόρων και φίλων της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» που πραγματοποιήθηκε χθες στην καρδιά της Νέας Ιωνίας στην πλατεία της Ευαγγελίστριας, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου. Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής Βόλου, κάνοντας λόγο για «σκοτεινές δυνάμεις του πολιτικού υπόκοσμου που χρησιμοποιούν μαύρους μαρκαδόρους για να σβήνουν τα χρέη των φίλων τους και να γράφουν κατάμαυρες σελίδες στα μέσα ενημέρωσης που είναι πρόθυμα να τους εξυπηρετήσουν». Ο κ. Αποστολάκης έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της Νέας Ιωνίας και στους δημάρχους που την διοίκησαν όπως ο Απόστολος Βολίδης, ο Γιώργος Μπαλλής, ο Ανδρέας Βαλαχής, ο Στέφανος Φούσκης και ο Παύλος Μαβίδης που τη μετέτρεψαν από έναν συνοικισμό προσφύγων σε μια σύγχρονη πόλη που είναι σήμερα.

Μιλώντας σε υψηλούς τόνους ο κ. Αποστολάκης έκανε λόγο για ένα «φρικτό πείραμα που εξελίσσεται στην πόλη μας, μια πρόβα σκοτεινών δυνάμεων που αν περάσουν νικηφόρα από εδώ θέλουν να εξαπλώσουν την κυριαρχία τους και αλλού.» Προσθέτοντας πως πρόκειται για «δυνάμεις της αντιπολιτικής, του αχαλίνωτου λαϊκισμού, του τραμπουκισμού. Δυνάμεις των ιδιοτελών συμφερόντων που θέλουν να ελέγξουν κάθε πτυχή της ζωής μιας πόλης, που θέλουν να τρομοκρατήσουν αρχικά και μετά να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου σε όποιον αντιστέκεται στις επιδιώξεις τους. Είτε αυτός είναι θεσμός, είτε πολίτης, κρατικός λειτουργός, δημοσιογράφος, συνδικάτο , κόμμα, δημοτική κίνηση, κίνημα πολιτών», εκφράζοντας με πάθος την πεποίθησή του «η συγκέντρωση σήμερα, εδώ στη Νέα Ιωνία των αγώνων και της κοινωνικής προσφοράς, σηματοδοτεί το τέλος τους!»

Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης για τη νέα Δημοτική αρχή πρώτο μέλημα θα είναι η επαναφορά της δημοκρατικής νομιμότητας και κανονικότητας στη λειτουργία του Δήμου και στη ζωή της πόλης, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τα κύρια σημεία στα οποία η παράταξή του θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο Δήμος πρέπει να πρωταγωνιστήσει:
– στη δημιουργική και καινοτομική δραστηριότητα αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό για να αναπτύξει πρωτοπόρες λύσεις σε συνεργασία με το παραγωγικό δυναμικό της πόλης,
– στην ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα βασίζεται στη γνώση και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων και όχι στην εκμετάλλευση ανθρώπων και περιβάλλοντος

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου στόχο είναι να καταστεί ο Βόλος μια δημιουργική πόλη με υψηλή ποιότητα δημόσιων χώρων και υπηρεσιών, πόλη του διαλόγου με σεβασμό στη διαφορετικότητα και ανοικτή και φιλόξενη στο νέο. Με συμμετοχικό σχεδιασμό και προϋπολογισμό για ριζοσπαστικές λύσεις, στις συγκοινωνίες και τον αστικό σχεδιασμό, στη χωροθέτηση δραστηριοτήτων, στις κρίσιμες υποδομές των δικτύων με προτεραιότητα στην ύδρευση με ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση του νερού, στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και περιουσίας για υψηλή ποιότητα αστικού περιβάλλοντος και ποιότητα ζωής, στην ανάπτυξη τη πολιτισμικής δραστηριότητας και την ενθάρρυνση της πολιτιστικής έκφρασης, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για την υποστήριξη της δημοκρατικής συμμετοχής και της διαβούλευσης, κινητοποιώντας την ενεργό κοινωνία των πολιτών, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, το επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό, με τον Δήμο σε ρόλο ενορχήστρωσης της αναπτυξιακής στρατηγικής μέσα από το διάλογο και τη σύνθεση, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις για σύγχρονες λύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους για πρωτοπόρες υπηρεσίες και παροχές στους πολίτες, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Αναπτύσσοντας λύσεις που θα βασίζονται στην κυκλική οικονομία, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων, στην αλληλέγγυα οικονομία, στη δικτύωση και στην εξωστρέφεια.

Στην ομιλία του ο κ. Αποστολάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ που απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα εκφράζοντας την αντίθεσή του με την πρόθεση της παρούσας δημοτικής αρχής να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής RDF, ενώ πρότεινε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα. Όπως είπε «Δεν συμφωνούμε με την καύση RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, αφού έχει αποδειχθεί στην πράξη πως είναι αδύνατο να υπάρξουν αξιόπιστοι έλεγχοι των εκπεμπόμενων ρύπων.

Διεκδικούμε την αναστολή των σχετικών αδειών που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να δημιουργηθούν οι όροι για τη συζήτηση του θέματος από την τοπική κοινωνία και τους επιστημονικούς φορείς.

Δεσμευόμαστε ότι κορύφωση αυτού του διαλόγου θα είναι η διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι δεσμευτικό για την δημοτική Αρχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.