Ι. Αποστολάκης: O ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε αυτό που συμβαίνει στο Βόλο (video)

Ο επικεφαλής της παράταξης "Μαζί για το Βόλο" έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Τίτλοι τέλους για τον Ιάσονα Αποστολάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ξανά ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο», καθώς έκλεισε ο κύκλος του μετά από δύο συνεχόμενες θητείες. Όπως είπε, η πόλη είναι σε έναν κατήφορο, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό και υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αναγκαιότητα για αλλαγή σελίδας. Για να γίνει αυτή η αλλαγή, αυτή τη φορά δεν υπάρχει πολυτέλεια να μην υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων, δυνάμεων του πολιτισμού και της προόδου.

Ο Ιάσων Αποστολάκης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και κάνοντας ιστορική αναδρομή τόνισε ότι η Δημοτική Κίνηση δεν προήλθε από το πουθενά, προέκυψε ως μια αναγκαιότητα το 2017 να εκπροσωπηθεί μεγάλο μέρος του προοδευτικού χώρο και με πρωτοβουλία έξι δημοτικών συμβούλων ιδρύθηκε αυτή η παράταξη στη συνέλευση που έγινε στο ΤΕΕ τον Ιανουάριο του 2017, με κόσμο των κινημάτων και των συλλογικοτήτων.
Οι σύμβουλοι είχαν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του κ. Μαργ. Πατσιαντά, ίδρυσαν την κίνηση “Μαζί για το Βόλο”, φτάσαμε στις εκλογές του 2019 και ήταν η κίνηση που έκανε την ουσιαστικότερη αντιπολίτευση στην πρώτη θητεία της “σαπίλας” που λέγεται Δημοτική Αρχή Μπέου, ενώ οι προσπάθειες για συνεργασία με άλλες δημοτικές κινήσεις δεν ευοδώθηκαν και το ενιαίο μέτωπο που έπρεπε να υπάρξει για αλλαγή σελίδας στην πόλη, δεν έγινε.

“Υπήρχε η αναγκαιότητα να εκπροσωπηθεί αυτός ο χώρος αυτόνομα και για αυτό το λόγο έθεσε εαυτόν, εφόσον μου ζητήθηκε από τη δημοτική κίνηση και τη συλλογικότητα, διότι κανείς άλλος δεν αναλάμβανε αυτό το βαρύ φορτίο. Δεν με πήραν τα χρόνια, δεν είμαι επαγγελματίας στην πολιτική, έχω τη δουλειά μου, ασχολούμαι με τα κοινά, την αυτοδιοίκηση επειδή μου αρέσει, όχι την κεντρική πολιτική σκηνή που οι μισθοί των βουλευτών είναι 4.000 και 5.000 € κι θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να κλείσει ο κύκλος γιατί έχω κάνει δύο θητείες συνεχόμενες, διότι επαγγελματικοί λόγοι με δυσκολεύουν να ασχολούμαι από τη θέση της πλήρους απασχόλησης ενός πολιτικού χώρου που πρέπει να είναι πάντα στην αιχμή”, επισήμανε.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας τόνισε ότι η απόφασή του έχει μια κίνηση συμβολισμού και πρόσθεσε ότι η Δημοτική Κίνηση για αρκετό διάστημα δεν θα μείνει ακέφαλη, γιατί ο ίδιος θα βρίσκεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από την Κυριακή το βράδυ έχει μια ανανεωμένη γραμματεία, ένα συντονιστικό 15 ανθρώπων που θα βοηθάει στην οργάνωσή της και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Ενιαίο μέτωπο δυνάμεων
Ο Ι. Αποστολάκης τόνισε ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η πόλη είναι σε έναν κατήφορο, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό και υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αναγκαιότητα για αλλαγή σελίδας. Για να γίνει αυτή η αλλαγή, αυτή τη φορά δεν υπάρχει πολυτέλεια να μην υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων, δυνάμεων του πολιτισμού και της προόδου.

Όπως ανέφερε, πάνω σ’ αυτό η παράταξη θα κάνει κάλεσμα το επόμενο διάστημα, αρχικά σε υπαρκτές δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ο καθένας θα κριθεί εκεί τι θα πράξει, θα ακολουθήσει κάλεσμα απέναντι σε κόμματα που θέλουν να επιτελέσουν τον Συνταγματικό τους ρόλο, χωρίς κηδεμονίες και κάλεσμα σε συλλογικότητες, φορείς και μεμονωμένους ανθρώπους οι οποίοι απ’ όποιο πολιτικό φάσμα και αν προέρχονται, έχουν την πεποίθηση ότι αυτή η “σαπίλα” δεν πάει άλλο.

Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι για να γίνουν αυτές οι συζητήσεις, η κίνηση “Μαζί για το Βόλο” δεν πρέπει να είναι ακέφαλη, ενώ από τις συζητήσεις κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ενδιαφερθούν για τον ηγετικό ρόλο ή για υποψήφιοι.
“Για να γίνουν αυτές οι συζητήσεις έπρεπε να σβήσει οποιαδήποτε υποψία ότι υπάρχει κάποια ιδιοτέλεια από την πλευρά μου, να είμαι σε συζητήσεις για να ανοίξουμε συνεργασίες και να μην έχει ξεκαθαρίσει ότι εγώ δεν θέλω να είμαι υποψήφιος, διότι υπήρχαν και κάποιοι ψίθυροι εκ του πονηρού από κάποιους το 2019 ότι πιθανώς τορπίλισα συνεργασίες για να είμαι εγώ υποψήφιος”, τόνισε.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους
Όπως είπε, πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, τα κόμματα να μην τορπιλίσουν την προσπάθεια αναβίωσης ενός δημοκρατικού μετώπου που δεν έγινε το 2019, να αναλάβει την ευθύνη της η ΝΔ τοπικά, που πλέον είναι παράρτημα του Αχιλλέα Μπέου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πολίτες που μας “βομβαρδίζουν” με τηλέφωνα για έργα που δεν γίνονται και όσα συμβαίνουν, αλλά όταν έρχεται η ώρα δεν μιλάνε…

Υποτίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ όσα γίνονται
Αναφορικά με την “αφωνία” των βουλευτών επί οκτώ χρόνια για ότι γίνεται στο Βόλο, ο Ι. Αποστολάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποτιμήσει πάρα πολύ όσα γίνονται στην πόλη και νόμιζε ότι μια Δημοτική κίνηση αρκεί για να αλλάξει η κατάσταση. Όπως είπε, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός φορέας να δει ότι έχουμε για Δημοτική Αρχή που δαπάνησε 1.000.000 € χωρίς σχεδιασμό για το Εκθεσιακό Κέντρο και τώρα το δίνει στο δεξί χέρι του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, που είναι ο κ. Λούλης και έπρεπε να ασχοληθούν οι τοπικοί βουλευτές με το θέμα.

Επίσης τόνισε ότι θα έπρεπε να ασχοληθούν οι βουλευτές, ακόμη και οι κυβερνητικοί, με το Πανθεσσαλικό Στάδιο, που με τον τρόπο που περνάει το καταστατικό ανοίγει κερκόπορτα για ιδιωτικοποίηση στο μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.