Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά, στις 10 το πρωί στη Πλατεία Πανεπιστημίου, απευθύνει η ΔΑΣ ΟΤΑ που τονίζει ότι η φετινή εργατική Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένη στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Σύμφωνα με την παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρει ότι η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνέχιση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο. Συνδέεται άμεσα με τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, το να επικρατήσει ο φόβος στους χώρους δουλειάς.
Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους να μη χάσουν ούτε ώρα πάλης απέναντι στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα και να προετοιμαστούν για τη μαζική συμμετοχή τους στη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.