Η Δημοτική Κίνηση «Μαζί για το Βόλο» για το Δημοτικό Συμβούλιο

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Κίνηση «Μαζί για το Βόλο» εξέδωσε ανακοίνωση την οποία τιτλοφορεί δελτίο Αυτοδιοικητικής θυέλλης και αναφέρεται στη συζήτηση για το πρόγραμμα περίθαλψης καρκινοπαθών του Νοσοκομείου του Βόλου, για την επιχειρούμενη καύση RDFαπό την ΑΓΕΤ, για την δρομολόγηση του εγκλήματος που επιχειρείται με την Καραμπατζάκη και για θεματάκια που πέρασαν στα ψιλά με μικρο-εξυπηρετήσεις και ρουσφετάκια (βλ. τροποποίηση κανονισμού κοιμητηρίων και μειώσεις προστίμων).

Σύμφωνα με τη Δημοτική Κίνηση για την τουλάχιστον δύο ωρών συνεδρίαση για τα προβλήματα λειτουργίας του Ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου, είναι κρίμα που με τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής απαξιώθηκε πλήρως ένα τόσο σοβαρό θέμα. Σύμφωνα με την κίνηση η συνεδρίαση ήταν μια χαμένη ευκαιρία για την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος που να εντοπίζει τα διαχρονικά προβλήματα του Νοσοκομείου και τα αίτια τους και να δίνει το στίγμα ότι ο Δήμος είναι κοντά στον πολίτη. «Δυστυχώς για πολλοστή φορά το Προεδρείο του ΔΣ διακατεχόμενο από μικροψυχία και κουτοπονηριά σπατάλησε δυόμιση ώρες συζήτησης λειτουργώντας όχι αυτοδιοικητικά αλλά σαν φερέφωνο συγκεκριμένου πολιτικού γραφείου. Η προσπάθεια τους ήταν περισσότερο να μπερδέψουν τον κόσμο παρά να συζητήσουν για τα συγκεκριμένα προβλήματα, καθώς δεν έκαναν βήμα πίσω για αλλαγής ώστε να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την κίνηση, στο ίδιο μήκος κύματος της εσκεμμένης θολούρας και η συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με την καύση RDFαπό την ΑΓΕΤ. «Αφού είδαμε να γίνεται το μαύρο άσπρο, αρνούμενη η Δημοτική Αρχήπροηγούμενες της δηλώσεις σχετικά με το δικαίωμα της ΑΓΕΤ να καίει ότι θέλει ανεξέλεγκτα, όπως επίσης και το ενδεχόμενο παραγωγής και πώλησης παρόμοιων «εναλλακτικών» καυσίμων, έρχεται τώρα επιχειρώντας να αντιστρέψει το κλίμα, που είδε ότι ήταν βαρύ για αυτήν,εξαπολύοντας μηνύσεις κατά πάντων», αναφέρει. Για καθαρή πολιτική τοποθέτηση σχετικά με την επικινδυνότητα από την καύση αυτή και τις πολιτικές – κινηματικές πρωτοβουλίες που θα αναγκάσουν φορείς να ελέγξουν όπως κυρίως και να κινητοποιήσει την Κοινωνία του Βόλου η οποία θα είναι και ο καθοριστικός παράγοντας, ούτε λόγος.

Η κίνηση «Μαζί για το Βόλο» επισημαίνει ότι έννοια της Δημοτικής Αρχής είναι να καταστρέφει, προκλητικά και με το «έτσι θέλω», ότι καλό πραγματοποιήθηκε από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές . «Έτσι είχαμε ακόμα ένα επεισόδιο της επιχειρούμενης καταστροφής του πολυσυζητημένου τμήματος της οδού Καραμπατζάκη αφού χωρίς συγκεκριμένη μελέτη και πραγματοποιώντας ακόμα και νομικές ακροβασίες παρερμηνεύοντας τον νόμο (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) δρομολογούν την αλλαγή του χαρακτήρα του δρόμου αυτού αλλά και της οδού Ζάχου με την παράλληλη μονοδρόμηση αυτών δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στο μέλλον αφού ουσιαστικά θα δημιουργηθούν δύο συλλεκτήριοι οδοί με ότι αυτό συνεπάγεται σε αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο», τονίζεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, η απόφαση διοχέτευσης κυκλοφορίας από την Αθηνών στον Περιφερειακό «αυτό-ακυρώνει» την διεκδίκηση ολοκλήρωσης του Περιφερειακού από τον κόμβο Μπουρμπουλήθρας μέχρι τον κόμβο Λαρίσης που είναι πάγιο αίτημα της πόλης και που είναι το μόνο αποδεκτό σενάριο που θα έδινε υπαρκτή λύση. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα «ντε φάκτο» μίνι Περιφερειακό, κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή οι σύμβουλοι της κίνησης, που τονίζουν ότι έννοιες όπως όραμα και στρατηγικός σχεδιασμός τους είναι άγνωστες. Για μικρο-εξυπηρετήσεις και δημιουργία εξαρτίσεων έχουν όμως αρκετό χρόνο.
«Ως αναφορά ενδεικτικών παραδειγμάτων είναι η σπουδή που έχει η Δημοτική Αρχή να μειώνει επιλεκτικά προβλεπόμενα πρόστιμα επιχειρήσεων που ως δικηγόρο υπεράσπισης έχουν αντιδήμαρχο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά με το θέμα της τροποποίησης του κανονισμοί κοιμητηρίων αναφέρει ότι είναι ο ορισμός της εξυπηρέτησης και του ρουσφετιού, καθώς η έγκριση μόνο του αντιδημάρχου ως «απόλυτου άρχοντα» αρκεί για τον ενταφιασμό μη μονίμων κατοίκων και τη δημιουργία διαφορετικών κατηγοριών πολιτών. Η κίνηση τονίζει ότι οι ένστολοι ακόμα και αν δεν έπεσαν στο καθήκον, θα ενταφιάζονται δημοτική δαπάνη και οι υπόλοιποι πολίτες θα πληρώνουν, ενώ το προσωπικό δεν θα επαρκεί με τίποτα για το δωρεάν καθαρισμό των μνημάτων και την αφή των καντηλιών. «Όσο για την πρόθεση παράδοση σε ιδιώτη της λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων με μια ακόμα εργολαβία η Κίνηση εκφράζει την δυσπιστία της αφού ως γνωστόν το προσωπικό δεν επαρκεί και για την λειτουργία των Κοιμητηρίων τις Κυριακές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.