Οι φοιτητές ζήτησαν με επιμονή απαντήσεις από τον Απόστολο Παπαδούλη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου απάντησε τις ερωτήσεις τους

Οι νέοι, συνήθως, έχουν πολλές απορίες και είναι επίμονοι. Το απέδειξαν και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συμμετείχαν στην συζήτηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, Απόστολο Δ. Παπαδούλη, στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Χωροταξίας.
Για περισσότερο από μιάμιση ώρα, ο υποψήφιος Δήμαρχος «αναγκάστηκε» να απαντήσει σε ερωτήσεις που περιελάμβαναν όλα σχεδόν τα θέματα που προβάλλει, στο πρόγραμμά της, η παράταξη «ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ». Όπως ήταν φυσικό, οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν στη σχέση που πρέπει να έχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη δημοτική αρχή του Βόλου και στο θέμα αυτό η συζήτηση και οι απαντήσεις του Απ. Παπαδούλη, κατέδειξαν ότι η συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου μπορεί να αποτελέσει τον βασικότερο μοχλό για την ανάπτυξη της πόλης.
«Η πρώτη προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουμε, μόλις αναλάβουμε τη δημοτική αρχή του Βόλου», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος, «θα είναι με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε αντίθεση με τον σημερινό δήμαρχο που φοβάται μήπως ο Βόλος γίνει… Πανεπιστημιούπολη, εμείς λέμε ότι ο Βόλος είναι Πανεπιστημιούπολη και η σχέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την πόλη πρέπει να διευρύνεται καθημερινά».
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την πρόταση της παράταξης να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας η οδός Σέκερη (που διέρχεται από το ΚΤΕΛ) και το μεγαλύτερο τμήμα της, που χωρίζει τα δύο πανεπιστημιακά συγκροτήματα, να διαμορφωθεί σε ένα χώρο αναψυχής για τους φοιτητές.
Όμως, οι ερωτήσεις δεν αφορούσαν μόνο το Πανεπιστήμιο, έγινε συζήτηση για τη διαμόρφωση του κέντρου της πόλης, τις προτάσεις για το κυκλοφοριακό, για το νερό, για την περιπέτεια στην οποία έχει οδηγηθεί η ΔΕΥΑΜΒ με ευθύνη και της σημερινής δημοτικής αρχής, για τις αθλητικές υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη, για τις επενδύσεις που πρέπει να προσελκύσει η νέα δημοτική αρχή, αλλά και για τη δημοκρατία στο δήμο που σήμερα «αραχνιάζει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου».
Η συζήτηση τελείωσε με την προτροπή του υποψήφιου Δήμαρχου Βόλου, Απόστολου Δ. Παπαδούλη, προς τους φοιτητές: «Δεν ξέρω από ποιο μέρος της χώρας προέρχεστε, αλλά από όπου και αν είστε, πρέπει να πάτε να ψηφίσετε, γιατί έχετε και εσείς ευθύνη για τις πόλεις που ζείτε. Έτσι και οι νέοι του Βόλου πρέπει στις εκλογές να απαντήσουν στην απαξίωση που τους… προσφέρει η σημερινή δημοτική αρχή και να ψηφίσουν για την πόλη που θέλουν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.