Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα ως ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, με τον φετινό εορτασμό να πραγματοποιείται σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.
Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είναι υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις και την τήρηση του πρωτοκόλλου.
Συγκεκριμένα την Κυριακή στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Ηρώων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας. Θα ακολουθήσει
ομιλία της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας κ. Ουρανίας Σταματιάδου-Κουτσογιάννη και τέλος θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Μαρία Καραγεωργίου του αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.































