Η ποινικοποίηση της πολιτικής διαμαρτυρίας θέμα για το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών

Ξεκινάει η συσπείρωση Πανελλαδικά τονίστηκε στη γενική συνέλευση

Η ποινικοποίηση της πολιτικής διαμαρτυρίας, με διώξεις που θα έχουν αυτεπάγγελτο χαρακτήρα, όπως ειπώθηκε δια στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης, απασχολεί το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, Κατασχέσεων και Εξώσεων Μαγνησίας, η γενική συνέλευση του οποίου έγινε σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Κατά τη συνέλευση έγινε ενημέρωση από μέλη της κίνησης που βρέθηκαν στην Πανελλαδική διαμαρτυρία και συνέλευση συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα.
«Αυτή η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 συλλογικότητες, δείχνει ότι πλέον το κίνημα κατά των πλειστηριασμών όχι μόνο διογκώνεται, αλλά αρχίζει να συσπειρώνεται και σε Πανελλαδικό επίπεδο», δήλωσε ο Κώστας Αβαράκης μέλος της Κίνησης Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών.

Η συνέλευση ασχολήθηκε με την εξέλιξη του θέμα των πλειστηριασμών και τις προκλήσεις που έρχονται, όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ένα μείζον ζήτημα που έχει σχέση όχι με τη νομική, αλλά και την πολιτική του διάσταση, για την ποινικοποίηση της πολιτικής διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών.
Ο Κώστας Αβαράκης εξήγησε ότι ενώ μέχρι τώρα οι διώξεις γινόταν κατ’ έγκληση, δηλαδή έπρεπε ν’ ασκήσει κάποιος δίωξη για να συλληφθεί κάποιος μεμονωμένα, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, οι διώξεις επίκειται να πάρουν αυτεπάγγελτο χαρακτήρα.
«Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν την πολιτική διαμαρτυρία όπως τον βιασμό, το έγκλημα και οποιαδήποτε βαριάς μορφής ποινική παράβαση», δήλωσε το μέλος της Κίνησης Πολιτών, που πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ίχνος ντροπής από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στη γενική συνέλευση τονίστηκε ότι πάγιο θέση της Κίνησης είναι τα μέλη της να μην κάνουν βήμα πίσω και είναι διατεθειμένοι ακόμη και να τους συλλάβουν όλους, ενώ τόνισαν ότι θα είναι εκεί μέχρι να σταματήσει το έγκλημα της υφαρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών.
Όσον αφορά στο μέλλον των κινητοποιήσεων στη συνέλευση τονίστηκε ότι οι συμβατικοί πλειστηριασμοί δεν τελειώνουν, επειδή θ’ αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί, συνεπώς ισχύει η κινητοποίηση κάθε Τετάρτη στις 15.30 στο Ειρηνοδικείο Βόλου, ενώ έγινε ξανά συζήτηση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.