Οι πολιτιστικές ομορφιές της Μαγνησίας εντυπωσίασαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο

Οι απανταχού «Φίλοι Μουσείων» έδωσαν βροντερή παρουσία στον Βόλο

Με επιτυχία ξεκίνησε και συνεχίζεται αύριο, το Πανελλήνιο Συνέδριο στον Βόλο, με τη συμμετοχή των απανταχού Φίλων Μουσείων, με θέμα: “Οι Φίλοι των Μουσείων στη σύγχρονη Μουσειακή πρακτική. Νεωτερικότης και προβληματισμοί στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο” που συνδιοργανώνουν, η «Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Μουσείων» και οι «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» μετά από πρόταση του σωματείου.

Το προεδρείο της 1ης μέρας του Συνεδρίου (από αριστερά) Λίλα Ντε Τσάβες–Χρονοπούλου Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματείων Φίλων Μουσείων, ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής και η πρόεδρος των «Φίλων Αθανασάκειου» Κερ. Μπαρτζιώκα

Το συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα συνεχιστεί και αύριο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου.
Τα βλέματα όλων, έκλεψε το βίντεο που προλόγισε η πρόεδρος των «Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» Σούλα Μπαρτζιώκα, και το οποίο περιέγραφε το πλήθος των πολιτιστικών σημείων και προσώπων της Μαγνησίας.

Εκ μέρους του προεδρείου, ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου Ηλίας Κουτσερής, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οφείλουμε να μάθουμε μικροί-μεγάλοι για τον πολιτισμό μας. Χρειαζόμαστε ειλικρινά το σκοπό του Συνεδρίου, που είναι η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των πολιτών, με τα Μουσεία και των φορέων πολιτισμού γενικότερα.
Η κα Λίλα Ντε Τσάβες–Χρονοπούλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματείων Φίλων Μουσείων, παρουσίασε τις δράσεις και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας, ενισχύοντας την άποψη που εξέφρασε η κα Μπαρτζιώκα ως πρόταση, να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε δύο χρόνια το πανελλήνιο Συνέδριο, ενώ τις καλύτερες διαπιστώσεις για το Σωματείο του Βόλου, έκαναν στους χαιρετισμούς τους, η Υφ. Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, η εκπρόσωπος του ΤΕΕ Έφη Αντωνίου και η Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κα Ανθή Μπάτζιου.
Εύστοχο το σχόλιο μεταξύ άλλων, της Σοφίας Αυγερινού Κολώνια, Γεν. Γραμματέας ΕΟΣΦΙΜ, ότι «στον κόσμο των Μουσείων δεν περισσεύει κανείς», αναλύοντας παράλληλα το έργο και τη συμβολή του «συλλόγου Φίλων των Δημόσιων Μουσείων».

Στόχος, είναι το συνέδριο για τον πολιτισμό, να αποτελέσει μια πολύ ουσιαστική, επιτυχημένη και δημιουργική συνάντηση της κοινωνίας των πολιτών για τον πολιτισμό, του εξαιρετικού θεσμού των Φίλων των Μουσείων.
Γι΄αυτό τον λόγο είναι ανοικτό και χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση συμμετοχής, σε όλους τους πολίτες, μέλη των σωματείων, φοιτητών, εκπαιδευτικών και όλων όσων αγαπούν και επιθυμούν να βιώσουν τον πολιτισμό της χώρας μας, σε μια συνάντηση, όπου παρευρίσκονται εκπρόσωποι του πολιτισμού απ΄όλη την Ελλάδα! Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Χορηγοί του Συνεδρίου: Επιμελητήριο Μαγνησίας, Όμιλος Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ, ΕΨΑ, Οινοποιείο-Αποσταγματοποιείο Οικογένειας Αποστολάκη, «Coca ColaΕ3».
Λεπτομερώς το πρόγραμμα του συνεδρίου, με τους ομιλητές και τους τίτλους των εισηγήσεων, καθώς και οι παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στο site των «Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων».
Πληροφορίες για το συνέδριο: Μπαρτζιώκα Κερασία Πρόεδρος Σωματείου ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου’’. E-mail: [email protected] τηλ.:6932225382.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.