Η Συμμαχία για τον Βόλο ρωτά τον Αχ. Μπέο για το υδροδοτικό πρόβλημα του Βόλου

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κατέθεσαν ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» ζητώντας από την δημοτική αρχή να κάνει γνωστές τις προθέσεις της για το θέμα των γεωτρήσεων και της ύδρευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ειδικότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι τονίζουν ότι “Πληροφορούμαστε ότι η ΔΕΥΑΜΒ ετοιμάζει γεωτρήσεις και μονάδα αφαλάτωσης στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου προκειμένου να αντιμετωπίσει το υδροδοτικό πρόβλημα του Βόλου.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η επιχείρηση, ξοδεύοντας αρκετά εκατομμύρια, είχε εκπονήσει μελέτες (master plan) για την αξιοποίηση των υδάτων του ορεινού όγκου του Πηλίου. Σύμφωνα δε με δηλώσεις του Δημάρχου το υδροδοτικό πρόβλημα θα είχε λυθεί σε δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2014. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε και σήμερα το μόνο που κάνετε είναι να  τρέχετε να αποκαταστήσετε τις ζημιές του Daniel και τις καθημερινές βλάβες που παρουσιάζει το δίκτυο χωρίς να ανακοινώνεται κάτι καινούριο”.

Κατόπιν των παραπάνω ρωτούν τη Δημοτική Αρχή:

  1. Είναι στις προθέσεις της να αντιμετωπίσει μεσομακροπρόθεσμα το υδροδοτικό πρόβλημα του Δήμου με την αφαλάτωση νερού από γεωτρήσεις στη βιομηχανική περιοχή;
  2. Τι γίνεται με τις μελέτες και την υλοποίηση τους για τη συγκομιδή και αξιοποίηση του νερού από τον ορεινό όγκο του Πηλίου;
  3. Γιατί μέχρι σήμερα (δέκα χρόνια τώρα) δεν αξιοπoίησε τις πηγές Ζιάγκα που είχε αγοράσει η προηγούμενη Δημοτική αρχή;

Σημειώνεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι εξής: Παπαπέτρος Νικόλαος, Αναστασίου   Λεωνιδας, Βενέτης  Χρήστος, Καλαφάτη Ερασμία, Κοκκινάκη Φωτεινή, Μαυρογιάννης Λεωνίδας, Μεϊκόπουκος Μιχάλης, Μόσχος Νικόλαος, Πετρίδης Βαλασία, Τσάμης Ευθύμιος και Τσιτούμη Διαλεχτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.