Ιγνάτιος: Όποιος τα βάζει με την Εκκλησία δεν έχει καλό τέλος

Τόνισε στη γιορτή του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου

Το γεγονός ότι όποιος τα βάζει με την Εκκλησία δεν έχει καλό τέλος και όσοι περιφρονούν το έργο της νικιούνται, επισήμανε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, κατά τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, παρουσία πλήθους κόσμου, καυτά την αρτοκλασία που έγινε στην παραλία του Βόλου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους Βολιωτών που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και κατέβηκαν στην παραλία.
Ο εορτασμός έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Μπουκώρου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καλτσογιάννη, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, καθώς και των στρατιωτικών αρχών, αλλά και πλήθους κόσμου.



Μετά τη Θεία Λειτουργία και την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό το Αγ. Νικολάου, ακολούθησε πομπή με την φιλαρμονική, τα λάβαρα και τις εικόνες, που συνοδεία αγήματος Πεζοναυτών κατευθύνθηκε στην παραλία του Βόλου, όπου είχε στηθεί εξέδρα για να ακολουθήσει αρτοκλασία.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επικαλέστηκε τον χαρακτηρισμό του Μητροπολίτη Μάνης που αποκάλεσε τον Άγιο Νικόλαο παππού και όπως είπε είναι ο παππούς μας, ένας παππούς οδηγός της αυθεντικής πίστης, πράος και υπόδειγμα, που προστατεύει τα παιδιά του.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσφορά και ανιδιοτέλεια των συμπολιτών μας, που δεν άφησαν κανέναν να πεινάσει και όλοι νιώθουν την αγάπη τους.

Ακολούθως αναφέρθηκε στους τοπικούς άρχοντες που σφυρηλατούν την ενότητα του λαού και όπως είπε «ο παππούς μας ενώνει». Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας».
Ο μητροπολίτης στα εθνικά προβλήματα και σε έναν λαό πονεμένο, όπως είπε, λέγοντας χαρακτηριστικά «μη φοβάστε. Όποιοι τα έβαλαν με την Εκκλησία δεν είχαν καλό τέλος. Νικιούνται όσοι περιφρονούν το έργο της Εκκλησίας». Ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Μάνης καλή δύναμη, κάνοντας λόγο για μια ιστορική Μητρόπολη και ένα ιστορικό μέρος που έχει δώσει κατά καιρούς μεγάλους αγώνες.

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, εξήρε το θαυμάσιο έργο, που επιτελείται επί σειρά ετών από τη ΙΜΔ, την οποία χαρακτήρισε πρότυπο, ενώ ζήτησε να θυμηθούμε και να μην ξεχνάμε τους ναυτικούς μας, να προσευχηθούμε ο Αγ. Νικόλαος να τους προστατεύει και να τους ευλογεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.