Ήρθαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο ξενοδοχείο στην Άλλη Μεριά

Πρόκειται για οικογένειες με ένα νεογέννητο και δύο ηλικιωμένους

Στο ξενοδοχείο της Άλλης Μεριάς, έφτασαν στις 2.30 το μεσημέρι οι πρώτοι 22 πρόσφυγες και μέχρι την Τετάρτη αναμένονται άλλοι 23, που θα παραμείνουν στην περιοχή για διάστημα έξι μηνών, μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Πρόκειται για οικογένειες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίο ένα νεογέννητο που γεννήθηκε σε Ελληνικό νησί και δύο ηλικιωμένους.
Στο ξενοδοχείο, κατά την ώρα της άφιξης των οικογενειών προσφύγων, από τη Συρία και το Αφγανιστάν, δεν παραβρέθηκε κάποιος κάτοικος της περιοχής, ενώ η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική και σε μεγάλη απόσταση από το ξενοδοχείο.

Η μεταφορά των προσφύγων έγινε από την πρωτεύουσα με λεωφορείο και στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν σε δύο πουλμανάκια, για να καταλήξουν στο ξενοδοχείο, ενώ προήλθαν από τη Σάμο και γειτονικά νησιά και λόγω των αυξανόμενων προσφυγικών ροών, διοχετεύονται στη χερσαία ηπειρωτική χώρα για να εκτονωθεί οι κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου.

Οικογένειες με διερμηνείς και επιστήμονες
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που συνόδευε τους πρόσφυγες, ανάμεσα στις οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στην Άλλη Μεριά, είναι ένα νεογέννητο 12 ημερών, που γεννήθηκε στα Ελληνικά νησιά, καθώς και δύο ηλικιωμένοι περίπου 70 ετών.

Ο συνοδός των προσφύγων επισήμανε ότι εκτός από τον ίδιο του ανθρώπους αυτούς συνοδεύουν διερμηνείς, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για να τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στο χώρο και σε ότι χρειάζονται. Οι οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στην Άλλη Μεριά, αλλά και αυτές που αναμένονται μέχρι την Τετάρτη, στην ξενοδοχειακή μονάδα, επιδοτούνται από τον ΟΗΕ με συγκεκριμένο ποσό, περίπου 150 € μηνιαίως το άτομο και πάνω από 250 € αν πρόκειται για οικογένεια τεσσάρων ατόμων.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Άλλη Μεριά κατέθεσε αίτηση στον Οργανισμό Μετανάστευσης για φιλοξενία προσφύγων αιτούντων άσυλο. Είναι δυναμικότητας 50 ατόμων μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να φτάσουν άλλοι 23 πρόσφυγες επίσης οικογένειες, που θα μείνουν στην περιοχή μέχρι τον Μάρτιο.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 60 κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, που τόνιζαν ότι δεν γνωρίζουν από πού προέρχονται οι πρόσφυγες, ισχυριζόμενοι ότι η παρουσία τους θα υποβαθμίσει την περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.