Ήταν όλοι εκεί στο πολιτικό μνημόσυνο του Απόστολου Αποστολάκη- Η άδεια καρέκλα και τα λουλούδια…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε κλίμα συγκίνησης, με πλήθος κόσμου, συγγενών, φίλων, συνοδοιπόρων της Αριστεράς, ιστορικών και μελών του Συλλόγου Ιστορίας και Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς, το πολιτικό μνημόσυνο για τον ιδρυτή και γενικό γραμματέα του ΣΙΜΕΑ, Απόστολο Αποστολάκη, που διοργάνωσε η οικογένειά του.


Για τον Απόστολο, τις δράσεις και το έργο του μίλησαν, από καρδιάς και με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, η κόρη του, Μαρία Αποστολάκη, η φίλη και συνοδοιπόρος του στην Αριστερά, Ευαγγελία Τσουμπέκου, η πρόεδρος του ΣΙΜΕΑ, Αγγελική Νικολάου και η πρόεδρος του ιδρύματος, Κατερίνα Πορφυρογένη. Προβλήθηκαν φωτογραφίες του Απόστολου σε όμορφες οικογενειακές και φιλικές στιγμές, καθώς και από τη δεκάχρονη πορεία και τις εκδηλώσεις του ΣΙΜΕΑ. Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο Παντελής Προμπονάς.


Η καρέκλα όπου καθόταν συνήθως ο Απόστολος στο Πορφυρογένειο έμεινε κενή, με λίγα λουλούδια αφιερωμένα στη μνήμη του. Ωστόσο, το όραμα, το έργο και το πάθος του θα συντροφεύουν για πάντα τα μέλη του ΣΙΜΕΑ, αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν!


(Φωτογραφίες: Λευτέρης Πλαβός, Νικόλας Φιλάρετος, Ευθύμης Τσάμης, Αγγελική Νικολάου)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.