Κ. Καραμανλής: Πολλές οι δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης της Μαγνησίας

Δεν "είδαμε" το Δήμο Βόλου αλλά τους φορείς της ανάπτυξης

Το γεγονός ότι ο νομός Μαγνησίας διαθέτει πολλές δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να γίνει Πανελλαδικό πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, με το σωστό σχεδιασμό, εκτίμησε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής, που επισκέφθηκε το Βόλο και είχε επαφές με φορείς που ασχολούνται με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ενώ το απόγευμα θα εγκαινιάσει τη ΔΗΜΤΟ Ν. Πηλίου στην Αργαλαστή.
Όπως ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρου, πολιτευτών και στελεχών του κόμματος για να φύγει η χώρα από τα μνημόνια θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούν στην αναπτυξιακή της προοπτική.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΟΔΕ
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι για να πούμε ότι η Ελλάδα έχει βαριά βιομηχανία πρέπει να γίνουν πολλά βήματα, όπως να αποτελέσει η χώρα, πύλη εισόδου για ασιατικά προϊόντα, να προχωρήσει και σε μεταποίηση προϊόντων κ.α.. «Για να επιτευχθούν όλα αυτά απαιτείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός μακριά από κομματικές αγκυλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, για τον τουρισμό που αποτελεί τη ναυαρχίδα ανάπτυξης είπε πως πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμη και για το θέμα των υποδομών ώστε να αξιοποιηθεί η θάλασσα, να αναπτυχθούν τα λιμάνια, να γίνουν υποδομές και αν αναπτυχθεί η ναυτιλία.

Ένας ακόμη τομέας ανάπτυξης είναι η ελληνική γη για την οποία ο Κ. Καραμανλής είπε πως θα πρέπει να αναπτυχθεί η γεωργία και οι αγρότες να προχωρήσουν στη μεταποίηση των προϊόντων τους.

«Η Μαγνησία διαθέτει αυτό το τρίπτυχο» είπε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αφήσουμε τις μικροκομματικές αγκυλώσεις, ώστε να αναπτυχθεί η χώρα και να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Να εξηγήσει η ΓΑΙΟΣΕ για την επιλογή
Ο κ. Καραμανλής, επισκέφτηκε την Π.Ε. Μαγνησίας, το ΤΕΕ, τον ΟΛΒ και το Επιμελητήριο. Ερωτηθείς για το εμπορευματικό κέντρο τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε ότι δεν νοείται εμπορευματικό κέντρο χωρίς πρόσβαση σε λιμάνι και στο δίκτυο του ΟΣΕ. «Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας και να αλλάζει κάθε φορά τον σχεδιασμό» είπε.

Ο ίδιος ζήτησε από τη ΓΑΙΟΣΕ να εξηγήσει που στηρίχτηκε η απόφασή της για τον σχεδιασμό του Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα και για τα μεγάλα έργα στη χώρα επισήμανε ότι πριν την υλοποίησή τους θα πρέπει να προηγούνται μελέτες σκοπιμότητας βιωσιμότητάς τους και πρόσθεσε ότι ο πολιτικός και ο τεχνικός κόσμος θα πρέπει να ομονοήσουν για τα βασικά έργα υποδομής.

Δεν θεσμοθετείται η ανάπτυξη
Για τον σχεδιασμό ανάπτυξης και τα κίνητρα που θα δώσει η ΝΔ όταν έρθει στην κυβέρνηση ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η ανάπτυξη ούτε διατάσσεται ούτε θεσμοθετείται.
«Μόνο όσοι γνωρίζουν το επιχειρείν μπορούν να το πετύχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι είναι μακριά από τέτοιες δυνατότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ και πρόσθεσε ότι για την ανάπτυξη της χώρας απαιτούνται επενδύσεις με σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές και επανεξέταση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αεροδρόμιο και λιμάνι
Όσον αφορά στις επενδύσεις ο κ. Καραμανλής, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ήταν εναντίον σε κάθε επένδυση υπενθυμίζοντας ότι επί ΝΔ, έγινε η συμφωνία με την Fraport, για παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και με την Cosco.
Για τα αεροδρόμια είπε ότι «θα πρέπει να δούμε ποια αεροδρόμια μπορούμε να στηρίξουμε και ποια μπορούμε να αξιοποιήσουμε για άλλες δραστηριότητες», ενώ για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, τόνισε ότι αν αναπτυχθεί η περιοχή θα αναπτυχθεί και το αεροδρόμιο και αν υπήρχε μια μονάδα μεταποίησης στην περιοχή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως cargo.

Ο τομεάρχης της ΝΔ στο πλαίσιο επίσκεψής του στον ΟΛΒ, συζήτησε με τον πρόεδρο κ. Θρασ. Σταυριδόπουλο για την εξέλιξη κι ανάπτυξη των λιμανιών, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις θέσεις του προέδρου.
Ερωτηθείς για την πρόταση που έχει κατατεθεί για την μαρίνα από ιδιώτη, τόνισε ότι το λιμάνι του Βόλου, μπορεί να συνδυάσει την κρουαζιέρα, το εμπορικό τμήμα και την μαρίνα. «Δε θα τοποθετηθώ για το που θα χωροθετηθεί αλλά το λιμάνι του Βόλου μπορεί να δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα έργα υποδομής και συγκεκριμένα για τον περιφερειακό και το οδικό δίκτυο του Πηλίου, ο τομεάρχης χαρακτήρισε τον περιφερειακό ως «γιοφύρι της Άρτας» τονίζοντας ότι «παρατηρούνται προβλήματα καθώς το συγκεκριμένο έργο έγινε με τη μέθοδο της κατάτμησης».
Τέλος, τόνισε ότι το οδικό δίκτυο του Πηλίου «δε σηκώνει πολλά παρεμβάσεις αλλά σηκώνει πολλές βελτιώσεις».

Για τον Δήμο θα αποφασίσουμε
Σε ερώτηση του magnesianews.gr γιατί ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς, δεν συνάντησε τη Δημοτική Αρχή Βόλου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απάντησε ότι έκανε συναντήσεις με φορείς που ασχολούνται με μεγάλα αναπτυξιακά έργα.
Το στέλεχος της ΝΔ ρωτήθηκε αν το κόμμα έχει λάβει αποφάσεις σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να απαντήσει ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη και τόνισε ότι το κόμμα θα σκύψει με μεγάλο ενδιαφέρον στις Επιμελητηριακές εκλογές και στις Δημοτικές Εκλογές.

Για ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις
Ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών ρωτήθηκες σχετικά με τα ΜΜΕ και την απόλυση του δημοσιογράφου Κ. Μπογδάνου, λέγοντας ότι είναι επιλογή του κάθε ιδιωτικού σταθμού με το ποιους δημοσιογράφους θα συνεργαστεί και συμπλήρωσε ότι οι δημοσιογράφοι εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους και κρίνονται από τους πολίτες όπως και οι πολιτικοί.
Τέλος, αναφέρθηκε στα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, τονίζοντας ότι η ΝΔ βρίσκεται μπροστά, λέγοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης χρειάζεται την ώθηση όλων.
Σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή «η ΝΔ προπορεύεται στις δημοσκοπήσεις, αλλά το θέμα δεν είναι πώς θα μπει στο Μαξίμου αλλά πως θα βγει από εκεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αίσθηση των μεγάλων δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.