Κ. Παπανάτσιου: «Τελευταία επέτειος του ΟΧΙ με επιτροπεία» (video)

Πλήθος κόσμος στην παρέλαση παρά τον αέρα και το κρύο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΑΣΗΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΑΣΗ1ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΕΛΆΣΗΓΥΜ ΝΑΣΙΟ ΠΑΡΕΛΑΣΗ1ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΕΛΑΣΗΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΕΛΑΣΗΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΕΛΑΣΗ1ΤΖΙΠ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣΗΜΑΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣΣΗΜΑΙΑ Α.Σ.ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΣΗΜΑΙΑ Π.Α.ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΚΦΩΝΗΤΕΣΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΚΥΠΡΙΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗΤο γεγονός ότι η σημερινή ήταν η τελευταία επέτειος του ΟΧΙ που η χώρα μας βρίσκεται σε επιτροπεία, τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών αι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις της επετείου της 28 Οκτωβρίου 1940, Κατερίνα Παπανάτσιου, μπροστά από την οποία παρέλασαν ανάπηροι πολέμου, Ερυθρός Σταυρός, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς, τμήματα προσκόπων, μαθητιώσα νεολαία και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν κρύος και φυσούσαν δυνατοί άνεμοι, πλήθος κόσμος συγκεντρώθηκε για άλλη μια φορά στην παραλία του Βόλου, για να παρακολουθήσει μια άψογη παρέλαση, από τον ουρανό της οποίας έγιναν δύο διελεύσεις αεροσκαφών F16 της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Αρχικά έγινε δοξολογία, παρουσία των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου και ακολούθησε, λίγο πριν τις 11.30 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, προ των επισήμων ξεκίνησε η παρέλαση με την παράταξη, στο ύψος της τράπεζας Ελλάδος, της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Σε μικρή εξέδρα βρισκόταν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, αριστερά τους οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων και των σωμάτων ασφαλείας, πιο αριστερά η εξέδρα με τα καθίσματα για τους ανάπηρους πολέμου και δεξιά, κάτω από σημαία οι πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων.

Του χρόνου έξω από την επιτροπεία
Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου συνεχάρη τους διοργανωτές της παρέλασης και τόνισε ότι είναι μέρα που γιορτάζουμε τον αγώνα της Ελλάδας απέναντι στον φασισμό.
«Πιστεύουμε ότι του χρόνου τέτοιο καιρό η Ελλάδα θα είναι έξω από την επιτροπεία και θα είναι μια κανονική χώρα, όπως και οι άλλες, οφείλουμε τα δάνειά μας, αλλά δεν θα είμαστε σε επιτροπεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η υφυπουργός δήλωσε ότι, απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα και η αξιολόγηση βαίνει καλώς. Για φέτος έχουμε υπέρβαση πλεονασμάτων, θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη, ενώ και για το 2018 συμφωνήθηκαν τα πλεονάσματα.

Νίκησαν και δίδαξαν το ‘40
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μουκώρος είπε ότι σήμερα είδαμε ωραίες εικόνες στην παραλία του Βόλου και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες του ’40 δεν ήταν περισσότερο αισιόδοξοι από τους Έλληνες του σήμερα. Αντιμετώπιζαν μεγαλύτερα προβλήματα, προερχόταν από μια οδυνηρή ήττα του 1922 και μια χρεωκοπία. «Σηκώθηκαν όμως όρθιοι σαν ένα σώμα, νίκησαν και δίδαξαν. Χρέος μας είναι να τους αντιγράψουμε», δήλωσε.
Ο βουλευτής της Χ.Α. Παν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες και όχι Τσίπρες. Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα και ευχήθηκε καλή λευτεριά στην παρία και χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Ειρήνη, δημοκρατία, ισοπολιτεία
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ευχήθηκε ειρήνη, δημοκρατία, ισοπολιτεία και επανάσταση ενάντια σε κάθε μορφή βίας, κάτι που πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για τα παιδιά που παρέλασαν και ο Στρατός να αποτελεί μόνο δύναμη φρούρησης της χώρας.
Η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι είναι μέρα εθνικής ομοψυχίας, ανάτασης και συλλογικής μνήμης. Όπως είπε, σήμερα που η χώρα μας αρχίζει να βγαίνει στο ξέφωτο, οφείλουμε τιμώντας εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, να ενωθούμε, να πάμε την Ελλάδα μπροστά και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την εθνική και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Μήνυμα ότι είμαστε εδώ
Ο ανώτερος διοικητής φρουράς Βόλου και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας», ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι σήμερα είναι ημέρα δόξας και εθνικής υπερηφάνειας για την Ελλάδα και όπως το ’40 ήταν ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και τα σημερινά μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Αεροπορίας και Ναυτικό), είναι υπερήφανοι που είναι απόγονοι αυτών των ηρώων.
«Τιμούμε τους ήρωές μας και σήμερα περάσαμε ένα μήνυμα και αισιοδοξίας με χαμόγελο που βλέπαμε στα τμήματα που παρέλασαν και ένα μήνυμα ότι είμαστε εδώ, έτοιμοι και εκτελέσουμε την αποστολή μας, γιατί έχουμε τη θέληση και την ικανότητα», ανέφερε ο διοικητής φρουράς Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.