Κάλεσμα για κινητοποιήσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων

Κάλεσμα για αγώνα και κινητοποιήσεις απευθύνουν προς τους συνταξιούχους, οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας, ου διεκδικούν ότι με τη βία τους αφαιρέθηκε, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και απόδοση όλων των συντάξεων σε όλους, αλλά και των όλων των αναδρομικών, χωρίς Δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Στο κάλεσμα των συνταξιούχων αναφέρεται ότι μέσα από τους αγώνες που έγινε με τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας, κατάφεραν να αποκρούσουν και να καθυστερήσουν τα αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα και υποχρέωσαν τις κυβερνήσεις να δώσουν λύσεις σε ορισμένα απ’ αυτά που με την βία τους αφαίρεσαν όπως την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, την παρακράτηση για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας, τη μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, την μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 €, καθώς την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, χωρίς αγωγές και Δικαστήρια.

«Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, κανένας δεν μπορεί να μας αγνοήσει και να μας σταματήσει, σε αυτόν βρίσκεται η ελπίδα να κερδίσουμε ό,τι μας αφαίρεσαν, που το πληρώσαμε με τις θυσίες μιας ζωής, αλλά και να εμποδίσουμε ό,τι θανατηφόρο μας ετοιμάζουν. Την αλήθεια δεν θα μπορέσουν να την κρύψουν, γιατί οι συνταξιούχοι έχουν καταλάβει ότι αυτός ο δρόμος δεν έχει κανένα νόημα, αφού τελικά οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις δεν εφαρμόζουν ή εφαρμόζουν όπως τις συμφέρει τις δικαστικές αποφάσεις», αναφέρουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Τέλος καλούν σε νέους αγώνες ια να τους αποδοθούν όλα αυτά που με τη βία για δέκα χρόνια τους αρπάζουν:
• Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, να ανοίξουν τα νοσοκομεία, οι εκατοντάδες δομές στην υγεία, που έκλεισαν και να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούνμε υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές.
• Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
• Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες.
• Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.
• Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.
• Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
• Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.