Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα στην αντικυβερνητική – αντιμπεριαλιστική πορεία των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών συλλογικοτήτων και των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος αύριο Παρασκευή 17/11 στις 18:00 στο Θόλο (Παπαστράτου), απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, μπροστά στην 3η αξιολόγηση, μία ακόμα αιματηρή συμφωνία για την κοινωνική πλειοψηφία του μόχθου, το φετινό Πολυτεχνείο δεν είναι -ποτέ εξάλλου δεν ήταν – γιορτή μνήμης, αλλά ακόμα ένα αγωνιστικό ραντεβού για την υπεράσπιση της ζωής και της «γης» μας, ενάντια στη επέλαση των αφεντάδων που κερδίζουν στις πλάτες μας και σωρεύουν τον πλούτο που παράγουμε.

«Η «γη» μας είναι τα σπίτια που μας παίρνουν οι τράπεζες, τα εργοστάσια, τα χωράφια, τα εργοτάξια, τα γραφεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και κάθε τόπος δουλειάς, στον οποίο μοχθούμε καθημερινά για να πάρουμε ψίχουλα, χωρίς καθόλου ή με κουτσουρεμένα δικαιώματα σε ασφάλιση και περίθαλψη. Είναι οι χώροι που σπουδάζουμε και στοχεύουν στη γαλούχηση πειθήνιων μελλοντικών εργαζομένων που χωρίς άχνα θα δεχτούν να γίνουν ανακυκλώσιμα πιόνια για να κερδίσει η εργοδοσία, για να σκοτωθούν στα πεδία των μαχών που αιματοκυλάνε λαούς υπηρετώντας ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Είναι οι πόλεις μας που κυβέρνηση και τοπικό κράτος μετατρέπουν σε εργοτάξια παραγωγής πλούτου των βιομηχάνων – θαλάμους αερίων αργού θανάτου του περιβάλλοντος και των πολιτών», αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή τονίζει ότι η ελπίδα βρίσκεται στους νέους αγώνες και τις εξεγέρσεις της εποχής μας. Η χρεοκοπία των κοινοβουλευτικών αυταπατών και της περιβόητης σωτηρίας εντός των πλαισίων της Ε.Ε. και του καπιταλισμού ανοίγει τη δυνατότητα για μια νέα αφετηρία επανεκκίνησης των τάσεων της κοινωνικής χειραφέτησης, για την ανατροπή της καπιταλιστικής κυριαρχίας μέσα από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα που δε θα διεκδικεί μοιράδι από την πίτα της εκμετάλλευσης, αλλά την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών με μια ανακατανομή του πλούτου σε βάρος του κεφαλαίου.

Στις πορείες του Πολυτεχνείου είναι ανεπιθύμητη η αλητεία των στελεχών της κυβέρνησης, που στην περιοχής μας περιφρούρησε τις εκδηλώσεις των φασιστών σε Αλμυρό και Τρίκαλα, που νομοθετεί και υπογράφει τη διάλυση της ζωής μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.