Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας για τη συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει η Ταξική Πορεία με αιτήματα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσία έξω από την Ουκρανία, καμίας εμπλοκή της χώρας μας, καμίας διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές φονιάδες και έξω οι βάσεις από την Ελλάδα.
Η Ταξική Πορεία ζητά συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής, κατάργηση του Ν. 4808/21 και καμία αποδοχή των διατάξεών του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο αγώνας ενάντια στο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές στην Ουκρανία δεν είναι μόνο ένδειξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Είναι αγώνας για τα συμφέροντα συνολικά των λαών και της εργατική τάξης. Είναι αγώνας ενάντια στο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα που καταδυναστεύει τους λαούς. Ένα σύστημα που ακόμη και μέσα από την πολεμική σφαγή συνεχίζει να κερδοφορεί. Ένα σύστημα που θα εκμεταλλευτεί τον πόλεμο για να χτυπήσει τα εργατικά δικαιώματα, να βυθίσει τις πλατιές λαϊκές μάζες στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Όταν οι μισθοί πείνας και οι πενιχρές συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, όταν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι λαού και εργαζομένων αγωνίζεται για την επιβίωση:
• Πρέπει να αποδεχτούμε ως «αναγκαίες» τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες!
• Πρέπει να αποδεχτούμε ως «μοιραίες» τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τα καύσιμα και τα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου!
• Και φυσικά, πρέπει να θεωρείται «δεδομένο» ότι κάθε συζήτηση περί αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις είναι από την αρχή της καταδικασμένη να προσκρούσει στον «τοίχο» της «αντικειμενικής αδυναμίας» των εργοδοτών να τα βγάλουν πέρα!

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να αντισταθούμε στην ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην πολιτική της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης και του πολέμου. Πρέπει να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Να αντισταθούμε στην φοροληστρική πολιτική που ρίχνει τα βάρη στις δικές μας πλάτες.
Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλο αυτό το διάστημα κάνουν τα πάντα για να περάσει αδιαμαρτύρητα η αντεργατική πολιτική! Η προκήρυξη της γενικής απεργίας στις 6 Απρίλη δεν μπορεί να ξεπλύνει το βρώμικο ρόλο τους. Δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία τους μην τυχόν και οι εργαζόμενοι βγουν στο προσκήνιο!
Κόντρα στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που φοβάται τους αγώνες μας και γι’ αυτό βάζει τον συνδικαλισμό στο γύψο! Με το ν. 4808/2021 ποινικοποιεί τον ανεξάρτητο και ταξικό συνδικαλισμό. Βαφτίζει παράνομες τις απεργίες, διώκει αγωνιστές και φακελώνει τα σωματεία μας!
Να μην αποδεχτούμε καμία εφαρμογή του ν. 4808/21. Ο αγώνας για την ανατροπή του είναι μονόδρομος, και πρέπει να δοθεί από το σύνολο των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.