Κάλεσμα του ΕΕΚ για την συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στο Βόλο

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου πριν από 45 χρόνια σημάδεψε την απαρχή ενός αγώνα που οι σημερινές γενιές της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των καταπιεσμένων μπορούν και πρέπει να ολοκληρώσουν σφραγίζοντάς τον με την νίκη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, και την ντόπια μπουρζουαζία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικός Νεολαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα αιτήματα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία έμειναν ανεκπλήρωτα. Στα μνημονιακά χρόνια ποδοπατήθηκαν βάναυσα από τις περικοπές των Mνημονίων και το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τώρα χρειάζεται να ολοκληρώσουμε τον αγώνα, με την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό, όσο κι αν οι αστικές κυβερνήσεις και οι κάθε είδους μηχανισμοί εξουσίας προσπαθούν να σβήσουν τις μνήμες του Νοέμβρη του ‘73, αυτές ζουν και ζωντανεύουν καθημερινά στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και της εργατικής τάξης.

Καταλήγοντας το ΕΕΚ τονίζει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ: ψωμί, δουλειά, παιδεία, ελευθερία, ενάντια σε ντόπιους και ξένους τυράννους, σημαίνει κοινωνική επανάσταση, εργατική εξουσία, πανανθρώπινος ελευθεριακός κομμουνισμός και καλεί στη συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα από το Θόλο του κτηρίου Παπαστράτος στο Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.