Κάλεσμα του ΕΚΚ για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση της 44ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο κτίριο Παπαστράτου (Θόλος) στο Βόλο, απευθύνει το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα Μανησίας.
Σε ανακοίνωση τονίζει ότι 44 χρόνια μετά το Νοέμβρη του ’73, η φλόγα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φωτίζει το δρόμο του αγώνα στην εργατική τάξη, τη νεολαία, το φτωχό λαό. Δεκαετίες οι καπιταλιστές προσπαθούν να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο σε ένα άκακο εικόνισμα για να θολώσουν τη μνήμη του λαού, για να ξορκίσουν νέες εξεγέρσεις και νέες επαναστάσεις. Το Πολυτεχνείο ήταν εξέγερση για την ανατροπή της αμερικανοκίνητης Χούντας, τη συντριβή του ιμπεριαλισμού και την εξάλειψη της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ένας αγώνας που δεν μπορούσε να δικαιωθεί χωρίς την ανατροπή του καπιταλισμού.

Το ΕΕΚ ζητά να τελειώνουμε με την ψευτοαριστερή κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου κοινωνικής καταστροφής, υποκλίνεται στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και φιλοδοξεί να αναλάβει το ρόλο του τραμπούκου ενάντια στους λαούς της Ν.Α. Μεσογείου, δίπλα στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Που πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις και μας πέταξε μαζικά στην ανεργία και την part-time σκλαβιά της ελαστικής εργασίας και διέλυσε την Παιδεία και την Υγεία.

«Η κύρια απειλή για τη ζωή μας βρίσκεται εντός των συνόρων, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το καπιταλιστικό σύστημα που εκπροσωπεί και θέλει να φορτώσει στις πλάτες μας τη χρεοκοπία του. Μαζικά στο δρόμο μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση και να κλείσουμε το δρόμο στην επάνοδο του Κούλη Μητσοτάκη και της αντικομουνιστικής Δεξιάς. Μόνο η εργατική τάξη επικεφαλής όλων των εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων μαζών μπορεί να δώσει μια διέξοδο από τα Μνημόνια, την ανεργία, τη φτώχεια και τον πόλεμο», τονίζει το ΕΕΚ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.